Urbanisme inicia la fase d’informació pública del procés de protecció de l'antic depòsit d'aigua del Pont de les Flors
El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat este dimecres l’anunci pel qual se sotmet a informació pública, durant 45 dies, la modificació puntual del Catàleg estructural de béns i espais protegits de naturalesa urbana de València per a protegir com a Bé de Rellevància Local (BRL) l’antic depòsit d’aigua del Pont de les Flors. Es tracta d’un element del patrimoni del barri Pla del Remei que va ser construït en 1927 i s'alimentava de les aigües del marge del riu Túria.
Amb este anunci s’inicia el procés de consultes, durant un termini de 45 dies, a les administracions públiques afectades en la modificació puntual del Catàleg Estructural de Béns i Espais Protegits de Naturalesa Urbana de València. D'aquesta manera, es comunica esta fase a les següents administracions i servicis municipals: Direcció General de Cultura i Patrimoni; Servici de Patrimoni Històric i Artístic; Servici de Platges, Qualitat Acústica i de l’Aire i l’Oficina de Coordinació d’Obres València (OCOVAL).
Així mateix es posa en coneixement de l’Associació de Veïns del Pla del Remei-Gran, en qualitat de públic interessat, l'obertura del termini d’informació pública i es publica en la pàgina web municipal, valencia.es, els documents que es posen a informació pública i disposició del públic en l’Oficina Municipal d’Informació Urbanística, situada en la planta baixa de l’edifici municipal Tabacalera.
Este element no comptava amb cap protecció abans d'iniciar el tràmit per a la seua incorporació en el Catàleg, per la qual cosa es considera necessària la seua inscripció per a protegir la seua integritat i el seu valor cultural.
Patrimoni industrial
La infraestructura, construïda en 1927, forma part del patrimoni industrial de València. És un dels pocs que queden d'este estil i va ser testimoni de la modernització de la ciutat. Té una capacitat de 12 metres cúbics d'aigua que recollia d'un pou alimentat de les aigües infiltrades del marge del riu Túria.
L'estructura del depòsit conserva dos troneres, amb un ràcord de gran grandària en el qual s'acoblaven les mànegues per a ompliment de vaixelles per a baldeig de carrers i reg de jardins pròxims, així com el proveïment de cotxes bomba del cos de bombers de la ciutat.
Reuneix els valors propis del patrimoni industrial i és un exemple d'enginyeria hidràulica pública del primer quart del segle XX. A més, és un vestigi derivat del corrent higienista que, a escala europea, es va preocupar per dotar a les ciutats modernes d'instal·lacions de proveïment d'aigua per a millorar les condicions dels seus ciutadans i lluitar contra les epidèmies esdevingudes durant el segle XIX.