La Universitat de València, segona millor d’Espanya en Dret en el rànquing Times Higher Education (THE) per matèries
La Universitat de València (UV) s’ha situat com la segona d’Espanya en Dret, posició a la qual ha escalat des del tram 5-6 en 2018, segons el rànquing Times Higher Education per matèries de ciències socials. Només és superada per la Universitat Complutense de Madrid, mentre que la tercera és la Universitat de Barcelona. La classificació, actualitzada aquesta setmana, certifica que la institució valenciana es troba en la forqueta de la 101-125 millors del món enfront de la posició 151 en 2018.
A més, en ciències socials, la UV també ha millorat, i se situa en la forqueta 7-13 d’Espanya i en 401-500 a nivell mundial. L’any passat es trobava en el tram 14-22 i 501-600, respectivament. En els dos casos, Dret i Ciències Socials, la UV és el primer centre del Sistema Universitari Públic Valencià.
El Times Higher Education World University Rànquings, fundat en 2004, proporciona una classificació de les millors universitats del món, avaluades a través de l’ensenyament, la investigació, les cites, la perspectiva internacional, la reputació i els ingressos de la indústria. En la classificació per matèries utilitza els mateixos 13 indicadors de rendiment del rànquing mundial, però la metodologia ha sigut recalibrada per a adaptar-la als camps de manera individual.
La Facultat de Dret de la Universitat de València actualment ofereix estudis de grau en els àmbits del Dret, de la Ciència Política i de l’Administració Pública, i de la Criminologia i la Seguretat. La seua oferta formativa es complementa amb onze màsters oficials, un programa de doctorat amb onze línies d’investigació diferents, i gran quantitat de cursos i programes de postgrau propis. A més, disposa d’una presència internacional sòlida a través del grup d’Alt Rendiment, els programes de doble titulació i diversos programes de mobilitat d’estudiantat i professorat.
En les altres dues matèries actualitzades en el rànquing THE by subject, Economia i Negocis i Educació, la Universitat de València, a escala global, se situa en les posicions (401-500) i (401+), les mateixes que l’any 2018.
Els indicadors que utilitza aquest rànquing són ensenyament (30%), investigació (30%), cites (27,5%), ingressos de la indústria (5%) i perspectiva internacional (7,5%). El proveïdor de dades bibliomètriques és Elsevier – Scopus.