elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat de València lliura els Premis Olga Quiñones, que incorporen la perspectiva de gènere i aposten per la igualtat

La Universitat de València lliura els Premis Olga Quiñones, que incorporen la perspectiva de gènere i aposten per la igualtat

    La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, acompanyada per la directora de l’Institut Universitari d’Estudis de les Dones, Gabriela Moriana, i de la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Helena Rausell, ha atorgat els premis “A. Olga Quiñones Fernández” de la vuitena edició en un acte celebrat al Paranimf de la Universitat de València.

    El Premi A. Olga Quiñones Fernández té com a finalitat premiar estudis sobre les dones, feministes, que aborden les discriminacions que pateixen les dones, incorporen la perspectiva de gènere o aposten per la igualtat efectiva entre dones i homes.

    En aquesta ocasió l’acte ha estat conduït per la directora de la Unitat d’Igualtat, Rosa Mochales i ha comptat com a madrina amb la professora jubilada de la Universitat de València, Maria Luisa Moltó.

    En la modalitat de Treball Final de Grau, També en la modalitat de Treball Final de Grau, el Jurat ha decidit atorgar el premi al millor treball a Paula Andrés Herrera per “Alteracions sobre els astròcits i el transformador de glutamat GLT-1 en el còrtex prefrontal induïdes per dolor inflamatori: estudi preclínic amb perspectiva de gèneredirigit per les professores Lucía Teresa Hipólito Cubedo i Ana Polache Vengut.

    El Jurat ha decidit també atorgar un accesit per a Teresa Perales Miguel pel seu treball “Anàlisi de l’audiència sàfica de ficció audiovisual a través del fenòmen Lumelia idirigit per la professora Lucía Márquez Martínez.

    En la modalitat de Treball Final de Màster, el Jurat ha coincidit en la qualitat i excel·lència de dos dels treballs i ha decidit atorgar el premi Ex Aequo a Daniela Paz Farfán Montes pel seu treball “Cuerpo, cordira y locura. Aproximaciones a la psicoterapia feminista y el activismo loco desde una perspectiva interseccional” dirigit per Amparo Bonilla Campos i, a Maria Amparo Belenguer Sales, pel seu treball “Descodificando los discursos antifeministas en Youtube” dirigit per Lucía Gómez Sánchez.

    En aquesta modalitat de Màster, el Jurat ha decidit atorgar un accesit per aMarta Herrero Herrero pel treball “Músiques i dones. Érem, som i serem” dirigit per Mª Jesús Bravo Sánchez.

    En la modalitat de Tesi doctoral, el Jurat ha decidit atorgar el premi a la millor tesi doctoral a  Esther Parpal Cabanes per la tesi “ Imagen y género en el arte maya. Análisi iconográfico de las representaciones femeninas del período clásico”, dirigida per Mª Cristina Vidal Lorenzo i un  accésit a María José Barbé Villarrubia, pel seu treball “Mujers migradas, empoderamiento y participación social: un análisis feminista a través de trayectorias vitales de mujeres lationamericanas en la ciudad de Valencia”, dirigit per Joan Lacomba Vázquez.

    El premi porta el nom de A. Olga Quiñones Fernández, la primera directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València i una dona lligada a aquesta institució i a la lluita per la igualtat de gènere en record de la qual es va instituir aquest premi. Un premi que a més a més forma part de l'eix cinquè del II Pla d'Igualtat de la Universitat de València (2013-2017), dedicat a investigació i docència, on es reafirma la voluntat de fomentar i consolidar la perspectiva de gènere en els estudis de grau i postgrau així en els continguts de investigació i que s’ha mantingut com una acció a acomplir en l’actual III Pla d’Igualtat (2019-2022) de la institució.

    Pujar