elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat de València rep dilluns la visita de quatre Premis Nobel

    Quatre Premis Nobel de les àrees de Química i Física es reuniran dilluns amb investigadors de la Universitat de València i del CSIC per a intercanviar impressions i coneixements entorn diferents àrees de recerca. Jean Marie Lehn i Ben Feringa seran acollits per l'Institut de Ciència Molecular (ICMol); Sheldon Lee Glashow i Frank Wilcek, per l’institut de Física Corpuscular (IFIC). Les trobades tindran lloc al Parc Científic de la institució acadèmica.
     
    Dilluns, 5 de juny de 2017, de 10:00 a 12:00 hores, a l’Auditori Marie Curie del Parc Científic:
     
    Jean-Marie Pierre Lehn (Rosheim, França, 1939 - Nobel de Química 1987). El seu treball ha contribuït especialment al desenvolupament de la química supramolecular. Va ser guardonat amb el Premi Nobel de Química, juntament amb Pedersen i Cram, pel desenvolupament i utilització de molècules que interaccionen amb alta selectivitat.
     
    Bernard Lucas Feringa, més conegut com Ben Feringa (Barger-Compascuum, 1951 - Nobel de Química 2016) és un químic orgànic neerlandès, especialitzat en nanotecnologia molecular i catàlisi homogènia. És professor universitari de física molecular en l'Institut de Química de la Universitat de Groningen i acadèmic i president del Consell de la Divisió de Ciències de la Real Acadèmia d'Arts i Ciències dels Països Baixos. En 2016 va ser guardonat amb el Premi Nobel de Química, juntament amb Jean-Pierre Sauvage i Fraser Stoddart, pel disseny i la síntesi de màquines moleculars.
     
    Dilluns, 5 de juny de 2017, a les 11:00 hores, al Saló d’Actes de l’Edifici de Capçalera del Parc Científic:
     
    Sheldon Lee Glashow (Nova York, EUA 1932 - Premi Nobel de Física 1979). Guardonat amb el Nobel de Física pels seus treballs sobre la interacció electrofeble. L’any 1974 havia proposat una de les primeres teories de Gran Unificació de les forces i partícules fonamentals, el model de Georgi-Glashow. Destaca per ser un dels científics més escèptics de la teoria de les supercordes, que intenta explicar a la vegada totes les partícules subatòmiques existents i unificar totes les forces de la natura.
     
    Frank Wilczek (Mineola, EUA, 1951 - Nobel de Física 2004). Guardonat amb el Nobel de Física  pel descobriment de la llibertat asimptòtica en la teoria de la interacció forta. Professor universitari a l'Institut d'Estudis Avançats de la Universitat de Princeton i a l'Institut Kavli de Física Teòrica, actualment és professor de física a l'Institut Tecnològic de Massachusetts.
     
    Les trobades es produeixen dins el marc dels Premis Rei Jaume I, impulsats per la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats.
     
    Pujar