La Universitat de València acull la X Trobada Internacional d’Investigadors del Franquisme
Del 13 al 15 de novembre, la Universitat de València esdevé la seu de la X Trobada Internacional d’Investigadors/es del Franquisme. Es tracta de la desena edició d’una trobada investigadora que organitza, des de 1992, la xarxa d’arxius de CCOO i els departaments d’Història Contemporània de les distintes universitats. És la tercera vegada que la Universitat de València realitza aquest congrés, ja que va acollir-lo el 1995 i 1999.
En aquesta ocasió s’han presentat un total de 83 comunicacions que es debatran en 10 grups temàtics.
En els diferents debats i taules redones es tractaran entre altres temes les dimensions exteriors del franquisme, l’economia i les condicions de vida, la cultura i els mitjans de comunicació, les institucions i polítiques de la dictadura, la violència i la repressió social, la memòria del franquisme, l’educació, el moviment obrer i els arxius.
El comité organitzador del congrés està integrat pels professors i investigadors: Ismael Saz, Alberto Gómez Roda, Pere Beneyto, Zira Box, Carlos Fuertes, Mélanie Ibáñez, Toni Morant, Dolores Sánchez, Julián Sanz, Vega Rodríguez-Flor i Vicenta Verdugo.
La Trobada d’enguany ha estat organitzada pel Departament d’Història Contemporània de la Universitat de València i per la Fundació d’Estudis i Iniciatives Sociolaborals (FEIS) de Comissions Obreres del País Valencià, amb la col·laboració de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.