elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Nau de la Universitat de València acomiada 2016 amb Espido Freire i Fernando Marías en escena

    Els escriptors Espido Freire i Fernando Marías acomiaden la programació de l'Aula de Teatre de la Universitat de València del 2016 el pròxim dijous, 22 de desembre, a les 19:30 hores. La Sala Matilde Salvador conclou les funcions d'enguany amb aquests dos autors dedicats al teatre fantàstic a través de la companyia teatral Hijos de Mary Shelley.

    Freire interpretarà el seu text 'Abril en Estambul' i Fernando Marías 'Esta noche moriré' de Qy Bazo, dirigides per Vanessa Monfort i a continuació es realitzarà una trobada dels autors amb el públic sobre 'La noche en Villa Diodati', con Freire i Marías.

    Hijos de Mary Shelley és una companyia d'autors i intèrprets del teatre, la narrativa, la música o les arts audiovisuals i units per la seua fascinació cap al gènere fantàstic. El novel·lista, editor i ara productor Fernando Marías va iniciar aquest projecte inspirant-se en aquella nit de tempesta llegendària de 1816 en la qual un grup d'escriptors —Lord Byron, Percy Shelley i Mary Shelley— es van reunir i van jugar a idear històries de terror, precisament en Vila Diodati. El terror, el món fantàstic i gòtic són expressions de la solitud de l'ànima humana que van inspirar als autors de fa dos-cents anys i inspiren aquesta companyia.

    D'aquella reunió va sorgir 'Frankenstein o el modern Prometeo', de Mary Shelley. Segles després, i sota la direcció de la també novel·lista i dramaturga Vanessa Montfort, aquest nou grup de creadors convertit en companyia ha decidit homenatjar-los, reunint-se per a posar paraula, música, carn i veu a noves històries, aquesta vegada sobre l'escenari. Així sorgeix la companyia teatral Hijos de Mary Shelley, la primera a Espanya dedicada al teatre fantàstic.

    La companyia aposta per un teatre despullat d'efectisme i sustentat en l'emoció i en l'elecció acurada de les seues matèries primeres: text, música, interpretació, llum i so. El resultat d'una posada en comú en la qual actors, músics, autors, dissenyadors i direcció s'alien des del primer moment, encarregant textos especialment concebuts per a cada espectacle, treballant les obres en conjunt, tot amb l'objectiu de brindar-li un espai a la fantasia com a gènere teatral.

    Entrades: http://fguv113.uv.es/tenda/entrades/entrades_teatres.php

    Pujar