La Universitat, una de les seus de la campanya 'Seguir con vida' de MSF
Metges Sense Fronteres (MSF) porta a València la campanya #Seguirconvida, una iniciativa de sensibilització que vol donar a conéixer el rostre humà del sofriment que produeixen els conflictes armats. La campanya, que té el suport de diverses entitats, una de les quals és la Universitat de València, se centra en la lluita per la supervivència i la resistència de milers de persones que són colpejades en conflictes com el de la República Centreafricana o que tracten de travessar el Mediterrani per fugir de la violència de Líbia i dels seus països d'origen.
#Seguirconvida recorrerà cinc ciutats espanyoles. "Volem aconseguir crear empatia perquè els ciutadans es posen en la pell dels qui sofreixen els conflictes en tantes parts del món", afirma Mila Font, delegada de MSF a la Comunitat Valenciana.
Algunes de les activitats d'aquesta campanya es realitzaran al Centre Cultural la Nau. Hui, dimarts 28, a les 19 hores, hi haurà a l'Aula Magna de la Nau de la Universitat de València una taula redona amb el títol 'Mediterrani: la frontera més perillosa del món', en la qual participaran el catedràtic de la Universitat de València Javier de Lucas de València, el pediatre de MSF Xavi Casolà i Mila Font. En concloure es podrà veure al claustre de la Nau l'audiovisual 'Mapping Kavafis Vives', que ha realitzat el Laboratori de Llum de la Universitat Politècnica de València a partir de textos de Kostantinos Kavafis i Lluís Vives sobre el viatge, la pau, la guerra, els murs, els punts de trobada i tantes altres coses de la nostra història en comú a la vora del Mediterrani.
El dijous 30 de març (19 hores) hi haurà a l'Aula Magna de la Nau la taula redona 'Dones en guerra: refugiades i desplaçades', en la qual participaran Raquel Vanyó, professora de dret internacional de la Universitat de València, Carmen Miguel, advocada experta en asil, Arantza Abril, matrona de MSF, i Amparo Mañés, directora d'Igualtat de la Universitat, que analitzaran els riscos de les dones en les situacions de conflicte o de desplaçament.
El programa de MSF a La Nau conclourà el divendres 31, a la Sala Matilde Salvador, amb l'actuació d'un grup d'actors valencians que interpretaran els testimonis que ha recollit MSF sobre el terreny.
L'entrada és gratuïta, amb invitació que cal recollir a La Tenda de la Universitat, a La Nau. Totes les activitats de la campanya es poden consultar ací: http://links.uv.es/N42OrTC
Una de les més destacades serà l'exposició que s'inaugurarà el 5 d'abril a la plaça de la Mare de Déu, i en la qual hi haurà una instal·lació de realitat virtual. La mostra de vídeos de 360º i el testimoniatge de treballadors humanitaris valencians de MSF, farà possible que el públic tinga l'oportunitat de tenir una experiència d'immersió visual com si estiguera a bord d'un dels tres vaixells de rescat que MSF ha tingut desplegats al Mediterrani central.
La campanya conclourà el diumenge 9 d'abril amb l'actuació de l'Orfeó Universitari de València, a les 13 hores, al Palau de la Música.