elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat presenta un llibre que analitza el 30 aniversari del festival ‘Serenates’

La Universitat presenta un llibre que analitza el 30 aniversari del festival ‘Serenates’

    Demà dimecres, 25 d'octubre, a les 18 hores, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acollirà la presentació del llibre '30 anys de Serenates'. La publicació analitza la trajectòria d'un dels festivals de música més importants de València, que organitzen de fa tres dècades la Universitat de València i l'Institut Valencià de Cultura.
    En l'acte, hi intervindran Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Ana Botella, directora de l'Aula de Música Universitat de València i coordinadora de la
    publicació, i Rosa Isusi, professora de la Facultat de Magisteri de la Universitat.

    '30 anys de Serenates' és un llibre que arreplega la trajectòria d'aquest festival que ofereix concerts durant les nits d'estiu amb una programació de qualitat i amb especial dedicació a la música valenciana. Des dels orígens, ha tingut un èxit rotund i cada vegada més col·laboracions. En l'actualitat: l'Ajuntament de València (regidories de Cultura, Festes i Joventut), la Diputació de València, l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV), l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Bancaixa, la Fundació Banc Sabadell i l'Institut Francès de València.

    La publicació fa balanç, des del rigor científic, d'aquest festival: se n'analitzen els programes i s'aporten dades concretes sobre la programació, així com de les composicions que s'han pogut escoltar. Al llarg d'aquestes tres dècades s'han realitzat 315 actuacions i s'han programat un total de 641 compositors.

    El llibre s'estructura en cinc capítols –a més d'un pròleg, una introducció i un epíleg- que actuen com a eixos temàtics. L'obra aborda la història del festival des d'un punt de vista cronològic, que s'analitza a través de dades objectives; reflexiona sobre el seu significat en el patrimoni musical valencià; estudia de manera precisa el repertori interpretat durant tots els seus anys de vida i, finalment, fa una anàlisi visual dels cartells.

    Prologat pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño, en l'obra participen els professors i musicòlegs Pablo Martín Liébana, Vicenti Galbis, Rosa Isusi-Fagoaga, Rafael Fernández Maximiano i Sylvia Martínez Gallego.

    Programació musical gratuïta de la Universitat

    Més enllà de l'organització d'un festival 'Serenates', la Universitat de València fomenta la música de forma continuada al llarg de tot el curs. A través de l'Aula de Música ofereix durant tot l'any concerts gratuïts de música de cambra, vocal i lírica, en tres dels seus espais singulars: el Centre Cultural La Nau, el Jardí Botànic i el Col·legi Major Rector Peset. La programació d'octubre a desembre es compon de 13 concerts. https://www.uv.es/gpremsa/programacioaulademusicatardor2017

    Els concerts a la Capella de la Sapiència de la Nau tenen lloc cada dimecres, a les 19 hores. Després de la presentació del llibre de Serenates s'ha programat un concert amb obres dels compositors L. Boccherini, G. Bottesini, A. Dvorak, a càrrec d'Ángela Edo (violoncel), Juan López (contrabaix) i José Romero Mazarrota (piano).

    El primer dimecres de cada mes, el concert del cicle 'Música a la Capella' estarà precedit de 'Paraules al Concert', una iniciativa que inclou una breu conferència, prèvia al concert, per contextualitzar la música i els autors, aprofitant així la magnificència dels intèrprets, no solament en la música antiga, sinó també contemporània, o emfatitzant les compositores, tan desconegudes fins ara.

    D'altra banda, la programació del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València es realitza en col·laboració amb l'Institut Valencià de Cultura, en el marc del Cicle de Joves Intèrprets organitzat per la Generalitat Valenciana.

    L'Aula de Música de la Universitat de València està dirigida per Ana M. Botella Nicolás. Investigadora i musicologia, és professora de Didàctica de l'Expressió Musical a la Facultat de Magisteri, directora del màster universitari en Investigació en Didàctiques Específiques i a més imparteix classes d'audició i d'òpera.

    Pujar