La Universitat i la Conselleria d'Educació impulsen el Fòrum Valencià de Mecenatge Científic, aquest divendres
El Vicerectorat d'Investigació i Política Científica de la Universitat de València i la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport tracten monogràficament el mecenatge científic en una jornada, aquest divendres 27 d'octubre, al Palau de Cerveró. La iniciativa de l'Institut Interuniversitari López Piñero naix per a impulsar les contribucions privades altruistes destinades a projectes científics amb interés social.
L'encontre inclou la participació dels vicerrectorats d'investigació de les universitats valencianes i representants de centres i organismes d'investigació.
El Fòrum Valencià de Mecenatge Científic té un doble objectiu. Per una banda, presentar el projecte de l'Oficina de Mecenatge de la Generalitat i l'avantprojecte de Llei de Mecenatge Cultural, Científic i Esportiu No Professional, fet que comportarà la derogació de l'actual Llei 9/2014. D'altra part, la trobada naix per a fomentar un debat prolongat en el temps sobre mecenatge científic, amb el qual donar a conèixer i facilitar aquests tipus d'aportacions i que investigadors i centres de recerca valencians s'impliquen.
L'obertura de la jornada és a les 9:30 hores i intervenen la vicerectora d'Investigació i Política Científica de la UV, Pilar Campins; el secretari autonòmic de Cultura de la Generalitat Valenciana, Albert Girona; i la directora general d'Universitat, Investigació i Ciència, Josefina Bueno.
A les 10:30 hores, Montserrat Casanellas, professora de Dret Financer i Tributari de la Universitat de Barcelona i experta en mecenatge, imparteix la ponència Marc jurídic del mecenatge: perspectiva internacional, estatal i autonòmica.
Entre les 12:30 hores i les 14:00 hores, una taula rodona moderada pel director de la Fundació General de la Universitat de València, Cristòbal Suria, debat sobre les necessitats i especificitats del mecenatge científic. En aquesta, participa personal investigador i representants dels sectors implicats, com la professora de la Facultat de Medicina i Odontologia Ana Lluch; Consuelo Guerri, investigadora del Centro de Investigación Príncipe Felipe; i Martí Domínguez, director de la revista Mètode i professor de la Universitat de València.
En l'acte també està previst que exposen el seu punt de vista sobre el mecenatge científic la vicerectora d'Investigació i Política Científica de la Universitat, Pilar Campins; Mònica Pont, responsable de l'Àrea Econòmico-Administrativa de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica (FISABIO); i Juan Carlos González, de la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER).