La VI Trobada de Guies d’Espanya ha reunit a València professionals de tot el país
García destaca que en l’encontre s’ha avaluat la situació de la professió després de la pandèmia o la regularització del sector, entre d’altres
La VI Trobada de Guies d’Espanya, organitzada per la Confederació de Guies Oficials de Turisme d’Espanya (CEFAPIT) i l’Associació de Guies de Turisme de la Comunitat Valenciana, s’ha clausurat hui al Saló de Cristall de l’Ajuntament, en un acte en què ha intervingut el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García. L’esdeveniment ha reunit guies turístics de tot el país per a debatre sobre la situació de la professió després de la pandèmia, l’economia col·laborativa i les plataformes en línia, la regulació del sector i les habilitacions territorials, entre altres temes.
La ciutat de València ha acollit esta trobada, des del 12 fins al 14 de desembre, que a causa de la pandèmia portava dos anys sense celebrar-se. Per al regidor Emiliano García, “els guies turístics són un sector que ha hagut d’adaptar-se a este nou paradigma mundial. Han sabut adaptar-se i evolucionar, i, malgrat el sofriment, hui són més forts”. L’edil, a més, ha posat en valor la labor d’estos professionals dels quals ha assegurant que “són els encarregats de mesurar el pols dels visitants a les ciutats, de tindre contacte directe amb ells i de fer que l’experiència en les destinacions tinga un plus de qualitat”.
Així mateix, ha explicat que el turisme és un sector “horitzontal i interconnectat”, en què “és fonamental compartir estratègies i competir en la singularitat, tot això des de la intel·ligència turística i les experiències de trobades com esta”. Segons el regidor, “els guies turístics són qui fan sentir els visitants com a vilatans, qui estrenyen eixa línia entre qui viu i qui visita; mostren el patrimoni, però també allò quotidià i màgic de cadascuna de les destinacions”.
Finalment, el responsable de Turisme i Internacionalització ha reconegut “la necessitat d’un marc regulador de la professió que castigue el intrusisme i la competència deslleial”, ja que “són garantia per al visitant, i també per al resident”. En eixe sentit, ha recordat que “un resident content, amb autoestima i orgullós de la seua ciutat i del que en ella succeïx és, al cap i a la fi, el millor prescriptor de la destinació turística”.