elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tres candidatures es presenten a les eleccions per al Rectorat de la Universitat de València

Tres candidatures es presenten a les eleccions per al Rectorat de la Universitat de València

    Tres candidatures són, finalment, les que es presenten a les eleccions per al Rectorat de la Universitat de València. Hui divendres concloïa el termini per a presentar aspirants, i finalment són Mavi Mestre, María Antonia García Benau i Vicent Martínez les persones que competiran pel càrrec. Les votacions seran el 22 de febrer. El dimarts 23 de gener començarà la campanya electoral.

    Mavi Mestre

    Mavi Mestre va nàixer a Oliva i és catedràtica de Psicologia Bàsica en la Universitat de València. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l'Educació, en les especialitats de Psicologia i de Ciències de l'Educació, va ser distingida amb el premi nacional als millors becaris i amb el premi extraordinari de llicenciatura. Doctora en Psicologia, va obtenir també el premi extraordinari de doctorat.

    És especialista en matèries sobre adolescents en risc i família, que imparteix en titulacions de Grau i Màster de la Universitat de València i en altres universitats espanyoles i estrangeres. La seua activitat docent ha estat reconeguda amb sis quinquennis.

    La seua activitat científica se centra en la inclusió social i la qualitat de vida dels joves i adolescents. Com a directora d'un grup d'investigació ha sigut investigadora principal de projectes competitius, entre els quals cal destacar un projecte PROMETEO amb la Universitat de Missouri i el CONICET de Buenos Aires i, actualment, del projecte PROMETEO sobre 'Competència socioemocional i personal com a prevenció de la conducta desadaptada'. És autora de més de 160 articles en revistes nacionals i internacionals i de 23 llibres i 49 capítols de llibres. Ha dirigit 16 tesis doctorals. És membre de la International Association of Applied Psychology, de la Sociedad Interamericana de Psicologia, de la Junta directiva de la Societat d'Ansietat i Estrès i de la Societat Espanyola d'Història de la Psicologia. La seua recerca ha estat reconeguda amb sis sexennis d'investigació.

    Compromesa amb la transformació de la Universitat, va ser secretària de departament, degana de la Facultat de Psicologia, vicerectora d'Estudis i vicerectora d'Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat de la Universitat de València.

    María Antonia García Benau

    María Antonia García Benau és doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials, excel·lent cum laude i Premi extraordinari de doctorat. Catedràtica d'Economia Financera i Comptabilitat des de 1997. Sis quinquennis de docència. Com a càrrecs acadèmics i institucionals, va ser vicedegana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials (1988-92), vicerectora d'Organització Acadèmica i Professorat (1998-2002), vice-presidenta de la Comissió Valenciana d'Avaluació de la Qualitat Universitària (2002-2004), secretària General del Consell de Coordinació Universitària del Ministeri d'Educació i Ciència (2004-2006), presidenta de la Comissió de Finançament per a elaborar un model de finançament de les universitats públiques espanyoles (2005-2006), directora de la seu a València de la UIMP (2008-2013) i membre de l'Agència Estatal de Recerca (2016-avui).

    En l'àmbit de la col·laboració interuniversitària, va ser membre de la Càtedra Unesco de Política Universitària de l'U. Politècnica de Madrid, i membre del grup d'Experts de Studia XXI de la Fundació Societat i Educació.

    Activitat Investigadora: 5 sexennis de recerca (últim en 2013). Autora de més de 20 llibres, 25 capítols de llibre i de 130 articles científics. Directora de la revista Spanish Accounting Review- Revista de Comptabilitat (2006-2012). Estades de recerca en les Universitats de Manchester, Leeds, Sheffield i Siena. 18 tesis doctorals dirigides. Investigadora Principal de 14 projectes obtinguts en convocatòries competitives.

    En el camp de la participació ha sigut membre de la Comissió del Ministeri d'Economia per a elaborar el Libro Blanco per a la Reforma de la Contabilidad en España i la seua adaptació a les directives de la UE. Membre, per designació ministerial, del Comitè d'Auditoria de l'Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes del Ministeri d'Economia i Hisenda.

    Ha rebut el premi Cubillo Valverde i Premi Fernández Pirla atorgats pel Ministeri d'Economia i Hisenda-ASEPUC, premi de Recerca Financera IMEF-Deloitte de Mèxic. Així mateix, té l'encomana amb placa de l'Ordre Civil d'Alfonso X el Sabio per la contribució al desenvolupament de l'educació, la ciència, la cultura, la docència i la recerca.

    Vicent J. Martínez

    Vicent J. Martínez (València, 1962) és llicenciat en Matemàtiques per la Universitat de València amb premi extraordinari, va realitzar la seua tesi a Copenhaguen i va obtenir el doctorat en la UV en 1989, per la qual li va ser atorgat el Premi Eduard Fontserè.

    Professor titular d'Astronomia i Astrofísica en la Universitat de València des de 1991, i catedràtic des de 2009. Va ser director de l'Observatori Astronòmic durant 11 anys. La seua activitat docent li va valdre en 2011 el Premi a l'Ensenyament i Divulgació de la Física de la RSEF i la Fundació BBVA i en 2016 el Premi a l'Excel·lència Docent del Consell Social de la Universitat de València.

    És membre fundador de la Societat Espanyola d'Astronomia. En 2017 va ser elegit coordinador de la Xarxa d'Infraestructures d'Astronomia (*RIA) pel seu comitè directiu, l'organisme que regula les instal·lacions espanyoles cientificotècniques singulars en astronomia.

    Investiga sobre la formació i la distribució de les galàxies. Ha publicat més de 80 articles en revistes del terç superior del JCR, amb prop de 2.000 cites, i és autor de dos llibres de text universitaris i de diversos llibres de divulgació científica que han rebut diferents premis. Ha assistit com a ponent a nombrosos congressos internacionals, realitzat estades de recerca en centres de Suïssa, França, Holanda, Dinamarca, Itàlia i Regne Unit, i ha impartit seminaris en universitats de tot el món. Ha sigut investigador principal de projectes Consolider del Ministeri i Prometeu de la GV.

    Creu en la importància de transmetre la ciència a la societat. Per açò ha impulsat iniciatives com 'L'Aula del Cel'. Ha oferit més d'un centenar de xarrades de divulgació, publicat nombrosos articles en periòdics, i creat el portal web de divulgació Conec.es. Per aquesta tasca va rebre el Premi José María Savirón 2013.

    Pujar