Tornen els tallers i els cursos als centres de majors de València
Pilar Bernabé recorda que “quasi 50.000 veïns i veïnes de més de 65 anys viuen a soles”
Els Centres Municipals d'Activitats per a Persones Majors ha decidit reprendre gradualment els tallers i cursos dirigits a este col·lectiu que han estat interromputs arran de la pandèmia provocada pel covid, “i ofereixen, de nou, una àmplia gamma d'opcions que entretenen i fomenten les relacions socials” tal com ha anunciat hui la regidora de l'àrea d'Envelliment Actiu, Pilar Bernabé. Les persones majors interessades a participar disposen fins a l'11 de febrer per a inscriure's.
Hi ha tota classe d'activitats, els més artistes poden sol·licitar cursos de pintura a l'oli o pintura sobre tela, puntes de coixí, porcellana russa o esmalt. Els més tècnics disposen de cursos d'informàtica, de fotografia o d'idiomes com l'anglés. També s'ofereixen tallers de teatre i cor o cursos per a fabricar nines de llana. Les activitats s'impartiran durant els mesos de març, abril i maig. Envelliment Actiu estima una participació d'unes 2.000 persones. Al juny s'oferiran nous tallers.
Bernabé ha recordat que segon les últimes dades del padró a la ciutat de València resideixen “quasi 50.000 persones de més de 65 anys que viuen soles”. “Els tallers que els majors podran desenvolupar en els nostres centres entretenen, fomenten les relacions socials, contribueixen a la formació i a l'aprenentatge, fins i tot milloren l'autoestima”, ha explicat Bernabé.
A més, actualment l'Ajuntament de València juntament amb la Universitat de València i el Banc Santander estan oferint un projecte pilot d'educació financera als majors per a afavorir la inclusió financera a través de formació en el maneig de les tecnologies, identitat digital i ciberseguretat, a més d'aplicacions, apps i webs.
Els tallers de formació financera, la pròxima cita de la qual serà esta setmana en el Centre de Majors Fuensanta, inclouran formacions bàsiques, intermèdies i avançades en el maneig de tecnologies, identitat digital i ciberseguretat. Així com tallers específics posteriors de maneig d'aplicacions, apps, webs i altres suports concrets de l'àmbit financer. “L'aposta de l'Ajuntament per la formació, i en este cas per l'educació financera, és un pilar fonamental per a combatre la denominada bretxa digital”, ha conclòs Bernabé.