Tornen les activitats lúdiques i culturals de cap de setmana al Museu Valencià d'Etnologia
Per quart any consecutiu el Museu Valencià d'Etnologia, dependent de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, posa en marxa el programa d'activitats lúdiques i culturals de caps de setmana, les quals arrancaran aquest proper cap de setmana. Als tallers i visites guiades habituals, enguany s'inclou una nova activitat: visites teatralitzades orientades als més menuts de la casa i les seues famílies.
Els diferents tallers que ofereix el museu estan estretament relacionats amb el cicle festiu anual, les temàtiques de les exposicions temporals i de la col·lecció permanent, a més d'atendre la diversitat cultural. El passat curs (de setembre de 2016 a juny de 2017), es varen realitzar un total de 13 tallers, en els quals varen participar més d'un miler de xiquets i xiquetes.
Per aquesta propera tardor es proposen quatre tallers diferents. Una primera activitat de construcció de riuraus, en el qual es donarà a conèixer el procediment d'assecat de la passa i l'ús que se li dóna a aquest tipus de construccions tan característiques de la nostra societat rural. A l'octubre es farà un taller de xocolata relacionat amb la festa del 9 d'Octubre, festivitat de Sant Donís, en la qual és tradició regalar dolços entre les parelles enamorades (Mocaorà). Per al mes de novembre s'ha programat el taller Espanta la por, inclòs dintre del cicle d'activitats que desenvolupen de manera conjunta la biblioteca i el departament de didàctica del museu, en el qual es pretén donar a conèixer l'imaginari valencià relatiu als monstres, en una clara contraposició a la festa anglosaxona de Halloween. L'any finalitzarà amb un taller de figures africanes característiques de Zàmbia. Tots els tallers tindran lloc els diumenges a les 12:30 hores, amb accés gratuït.
A més, el Museu Valencià d'Etnologia proposa, també per als matins dominicals, dues visites guiades a càrrec dels conservadors del museu. En la primera d'elles es podrà visitar la col·lecció permanent en els seus diferents àmbits: la vida a la ciutat de València de finals del segle XIX i principis del XX, que permet conèixer el tipus de construcció urbana i la seua diferenciació social, les fàbriques i comerços de l'època i l'ús del temps lliure. L'horta i la marjal, mitjançant la qual es coneixeran les barraques, la rompuda dels espais agrícoles, la importància de l'aigua i la rellevància econòmica de la producció agrícola. I finalment, el secà i la muntanya. En aquest apartat s'explica el pes de la muntanya en el conjunt de la Comunitat, i encara que la majoria de la població residesca a la franja costanera, la veritat és que la superfície muntanyosa valenciana és molt superior al litoral. També es tindrà constància del pes de la indústria i la importància del comerç.
La segona visita guiada realitzarà un recorregut per l'exposició temporal que en cada moment exhibesca el museu. Les visites són gratuïtes i tindran lloc els diumenges al matí, a les 11:30 hores i a les 12:30 hores.
Com a novetat, durant els mesos de tardor de 2017 es proposa una nova activitat que porta per títol Viu el Museu, la qual consistirà en una visita guiada-teatralitzada els dissabtes a la vesprada (18:30 hores) dirigida als visitants més menuts. En la mateixa, uns personatges donaran a conèixer les formes de vida dels nostres avis i àvies a la ciutat, a l'horta o a la muntanya, entre d'altres localitzacions. L'entrada serà lliure i gratuïta.