elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torna el #VihsiblesFestival, la trobada cultural per la diversitat sexual, al Centre del Carme

Torna el #VihsiblesFestival, la trobada cultural per la diversitat sexual, al Centre del Carme
  • El Comité Antisida de València i el Centre del Carme organitzen per tercer any una trobada cultural per la visibilitat de la salut sexual, el VIH i la diversitat

  • Se celebrarà el pròxim 23 d’octubre, en dues sessions, de 18.00 a 20.30 hores i de 21.30 a 00.00 hores

MÉS FOTOS
Torna el #VihsiblesFestival, la trobada cultural per la diversitat sexual, al Centre del Carme - (foto 2)

El Centre del Carme Cultura Contemporània i el Comité Antisida de València celebren la tercera edició del Vihsibles Festival. El pròxim 23 d’octubre torna la cita cultural per la visibilitat de la salut sexual, el VIH i la diversitat.

En dues sessions respectuoses amb les mesures protocol·làries contra la COVID-19, el claustre gòtic del centre d’art comptarà amb les actuacions del grup de música urbana LGTBI Las Bajas Pasiones, la ‘vedette’ contemporània Liz Dust, l’actor i comediant Eduardo del Olmo, les ‘performances’ del Colectivo Drag King España i l’activista Norma Mor que acompanyarà l’espectacle de Flamenco Queer. La gala estarà conduïda per la periodista especialitzada en sexualitat Noemí Casquet, escriptora i divulgadora en xarxes socials.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha manifestat que “des de la seua primera edició, sorgida a partir de la convocatòria ‘Altaveu’ per a projectes d’inclusió i cohesió social del Consorci de Museus, el Vihsibles Festival s’ha fet un buit en l’agenda cultural valenciana i específicament en la programació anual del Centre del Carme” i ha afegit que “amb aquesta trobada que celebrem de la mà del Comité Antisida de València, reivindiquem la diversitat sexual i la llibertat creativa visibilitzant el treball de diferents grups artístics de l’escena musical i de la ‘performance’”.

Per la seua banda, el Comité Antisida de València, amb aquesta proposta lúdica i gratuïta, busca visibilitzar la salut sexual i el VIH des d’una perspectiva preventiva, inclusiva i transformadora per a les persones. En la seua tercera edició consecutiva, la trobada s’ha convertit en un acte de reivindicació de la diversitat sexual i de gènere de referència en la ciutat de València, que compta en la seua programació amb artistes de reconeguda labor artística i activista en tot l’Estat espanyol. L’edició passada va comptar amb un total de 5.000 assistents i, d’aquesta manera, el Vihsibles Festival es va convertir en un dels esdeveniments millor acollits del Centre del Carme durant l’any 2019.

Vihsibles Festival 2020: ‘Indetectable = Intransmissible’

Un any més, el lema del festival és I = I (en anglés U=U), una equació basada en criteris científics aplicable també en l’aspecte social, per a trencar amb els mites relacionats amb el VIH. ‘Indetectable = Intransmissible’ vol dir que les persones amb VIH, que tenen càrrega viral indetectable estan saludables i no poden transmetre el VIH a altres persones.

L’expressió ‘càrrega viral’ fa referència a la quantitat de virus en sang que té una persona amb VIH. Aquesta és un indicatiu de l’estat de salut: com més càrrega viral, més deteriorament del sistema immunitari. La presa dels actuals antiretrovirals redueix els nivells de virus progressivament, de manera que una persona amb VIH pot disminuir la seua càrrega viral fins a fer-la indetectable, després de prendre la medicació durant els primers mesos. El control mèdic rutinari a què se sotmeten les persones amb VIH els permet conéixer i mantindre el seu estat d’indetectabilitat.

L’evidència científica permet afirmar que ‘indetectable és intransmissible’ i que, per tant, les persones amb VIH diagnosticades i tractades no són responsables de les noves transmissions. Per això, el Comité Antisida de València emfatitza aquest lema en el Vihsibles Festival: per a eliminar els prejudicis cap a les persones amb VIH i per a previndre les noves transmissions, invitant la ciutadania a fer-se proves gratuïtes de diagnòstic d’ITS, per exemple, al Centre Marítim del Comité Antisida, al barri del Cabanyal.

Més informació i reserves en la web del Consorci de Museus, www.consorcimuseus.gva.es

Pujar