Els teatres de València "tornen amb força: estrenes i una àmplia oferta per a tots els públics"
El Teatre El Musical i La Mutant reprenen la seua activitat este cap de setmana.
Els teatres municipals arranquen este cap de setmana amb festivals de música, per a continuar a l'octubre amb el començament de la programació habitual, “amb destacats entrenes nacionals”, tal com ha informat la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez.
Concretament, els dos teatres municipals, el Teatre El Musical i La Mutant, inicien l'activitat este cap de setmana albergant la Trobada de Música del Mediterrani (Mostra Viva del Mediterrani), i el TruenoRayo Fest, respectivament. Així mateix, els dos espais tancaran el mes de setembre amb el festival d'art i tecnologia Volumens (TEM) i la dansa de Joaquín Collado dins del festival Russafa Escènica (La Mutant).
Abans d’informar de la programació completa dels dos teatres gestionats per la Regidoria d'Acció Cultural, Maite Ibáñez ha donat a conéixer hui algunes de les propostes que recaptaran en tots dos espais durant la primera quinzena d'octubre. En primer lloc, el TEM acull dues estrenes nacionals a València. Els dies 7 i 8 d'octubre, el públic podrà gaudir de Los Remedios, Premi Max 2021 Autoria Revelació de Fernando Delgado-Hierro. “Es tracta d’una peça sobre l'amistat com a resposta enfront del desconcert. És una genealogia teatral que indaga en la necessitat de la representació i en la seua capacitat transformadora”, ha indicat l’edil.
Un altre de les estrenes previstes. Per als dies 15 i 16 d'octubre, serà la peça teatral La noria invisible, de la companyia L'Estampida, i que acaba de ser presentada en el Teatro Español “amb gran èxit de públic”. “Esta obra aborda l'eterna adolescència amb una direcció delicada i impecable de l'aclamat director José Troncoso”, ha afegit Ibáñez.
Eixe mateix cap de setmana, el divendres 14, serà l'estrena absoluta de la proposta de València Dancing Forward, l'objectiu de la qual és professionalitzar a joves ballarins nacionals i internacionals en formació i donar a conéixer els beneficis socials de la dansa. Una de les peces que el públic podrà veure (El Jardí Tancat) s'ha realitzat sota l'assessorament del ballarí valencià Nacho Duato.
Pel que respecta a La Mutant, “l'espai recupera tot el seu dinamisme i la seua programació habitual en arts vives i altres disciplines”. El mes d'octubre, els dies 8 i 9, arranca amb la peça de dansa SC_Santa Cultura, la segona part de la trilogia del treball de la companyia La Siamesa, “on la coreògrafa i ballarina Ángela Verdugo i el dramaturg Xavi Puchades reflexionen conceptualment sobre la cultura, i la contracultura com a estímul de la cultura”. La dansa també serà protagonista en l'espai municipal, el divendres 14, on el Club Mutant, al costat del col·lectiu Parets, presentarà la nova experiència interdisciplinària Vombing (la qual combina el Voguing i el grafiti), dins del marc del festival Circuit Bucles.
El cap de setmana següent, La Mutant acollirà els dies 22 i 23 l'”esperada estrena” del nou treball de Societat doctor Alonso, Hammamturgia, coproduït pel mateix teatre juntament amb el Centre de production et de difusió dones Arts Vivants, Teatre Nacional de Catalunya, Le Grütli, Azkuna Zentroa, i l'Auditori de Tenerife. “Una peça que proposa i activa transformació, una obra coreogràfica que en definitiva treballa amb l'espai i el temps. De fet, el mateix espai s'anirà construint i/o transformant durant l'acció, a la vista dels espectadors”, en paraules de la regidora, qui,finalment, ha destacat “l'esforç que s'ha realitzat per a poder oferir una oferta formativa continuada, a través del programa FormaTEM, el termini d'inscripció del qual finalitza este divendres”.