La suma d’intel·ligència artificial i Smart Cities donarà lloc a ciutadans més capacitats
El 7 i 8 de juny, La Marina de València acollirà el congrés Smart Cities for Smart Citizens
Charles Landry, Michael Bletsas, Vicent Botti, Francis Pisani, Montserrat Pareja-Eastway, Maryam Karimi i Iker Marcaide, entre els nombrosos ponents
La confluència de l'aplicació de la intel·ligència artificial, al costat del concepte de Smart Cities, donarà lloc a ciutadans capacitats, tal com assegura Vicent Botti, Catedràtic de Llenguatges i Sistemes Informàtics en la Universitat Politècnica de València. Botti serà un dels principals ponents que participarà en el pròxim congrés Smart Cities for Smart Citizens, promogut per La Marina de València i que tindrà lloc a l'edifici Veles e Vents, del 7 al 8 de juny. L'esdeveniment serà conduït per Bianca Dragomir, directora general de AVAESEN, com coorganitzadors del congrés al costat de the_Hub i La Marina de València.
En opinió de Botti, Premi Nacional d'Informàtica de la Societat Científica Espanyola (SCIE) i Premi de Recerca de l'Associació Espanyola per a la Intel·ligència Artificial (AEPIA), "l'avanç de la intel·ligència artificial està obrint cada vegada més les portes a les oportunitats, especialment per al desenvolupament intel·ligent de les ciutats i, a causa de la relativa facilitat amb la qual els governs locals poden ara recopilar dades en temps real, disposem de més informació que les tècniques de la Intel·ligència Artificial poden utilitzar, donant lloc a nous i interessants serveis ciutadans més eficients i eficaços".
Amb el congrés Smart Cities for Smart Citizens, València serà l'epicentre de l'anàlisi de la transformació tecnològica de les nostres ciutats. La iniciativa està desenvolupada per The Hub, factoria d'idees d'origen valencià, especialitzada a connectar empreses i organitzacions amb la cultura i la innovació, i La Marina de València. El congrés s'emmarca en el programa de La Marina de València Living Lab, un ecosistema experimental obert, basat en els processos de creació col·lectiva per a dissenyar un espai públic inclusiu i innovador.
Els patrocinadors de l'esdeveniment són: Lenovo, Cellnex, Ética, Hidraqua, Andersentax&legal, Diputació de València, Las Naves, Barrio La pinada i ECI. I compta com a col·laboradors amb: CCI France-Espagne (Càmera franco espanyola), la Federació Valènciana de Municipis i Províncies (FVMP), Innsomnia y Startupxplore.
Entre l'elenc de ponents destaca Charles Landry, autor del llibre The Creative City: A Toolkit for Urban Innovators. Landry és un expert internacional en l'ús de la imaginació i la creativitat per al canvi urbà. El seu treball se centra en la cultura com a eix per a enfortir i revitalitzar l'economia d'una ciutat i per a millorar la confiança dels ciutadans en la seua urbs.
Així mateix, el congrés comptarà amb Michael Bletsas, Director de Computació del MediaLabMIT, un dels laboratoris científics més prestigiosos del món on diàriament els seus investigadors treballen dissenyant tecnologies perquè els ciutadans puguen construir un futur millor, i amb Francis Pisani, especialista en Smart Cities i escriptor de llibres especialitzats en les ciutats intel·ligents, en la influència de les noves tecnologies en la societat, de les xarxes socials i culturals. Es tracta d'un històric periodista, columnista en Le Monde i El País. També ha sigut Professor de la Universitat de Berkeley i la Universitat de Stanford.
Entre la resta de ponents, també cal remarcar la presència de Montserrat Pareja-Eastway, professora Titular d'Universitat del Departament de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona. Actualment és la coordinadora del Grup de Recerca sobre "Creativitat, innovació i transformació urbana". A més, participarà Maryam Karimi, investigadora en disseny, polítiques i plans urbanístics de la Universitat Politècnica de Milà i acadèmica visitant de la University College de Londres.
D'altra banda, participarà també Antonio Ramos Murphy, expert en polítiques culturals i gestor cultural amb quasi dues dècades d'experiència en institucions i organitzacions culturals públiques i privades de Canàries; i Pau Rausell, economista, doctor i professor titular del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat de València i director de l'Àrea de Recerca en Economia Aplicada a la Cultura (ECONCULT). Així mateix, la trobada comptarà amb la participació d'Iker Markaide, director del projecte urbà sostenible 'La Pinada'.
Per a participar en el congrés és necessari inscriure's a través del web http://smartcitizenValència.com/, ja que les entrades estan començat a esgotar-se.
Sobre the Hub
the Hub és una factoria d'idees i propostes per a empreses que les connecta amb la innovació artística, tecnològica i científica. Es tracta d'una iniciativa única i independent que pretén posar a València a nivell europeu mitjançant la producció, gestió i difusió d'accions i continguts innovadors que tenen lloc en la convergència de l'àmbit cultural, tecnològic i empresarial.
Sobre La Marina de València
La Marina de València és el front marítim dels Valèncians i Valèncianes, l'antic port de la ciutat, convertit en un espai públic d'un milió de m2 obert a la innovació i la nàutica.
La Marina de València Living Lab és un espai d'experimentació urbana que, al costat d'altres projectes d'atracció de capital intel·lectual, contribuiran al desenvolupament econòmic de la Marina des de la innovació.