La Societat Química de França premia a Francesc Lloret, catedràtic de Química Inorgànica i investigador de l'ICMol
La Societat Química de França ha concedit el Premi Hispanofrancès "Miguel Catalán - Paul Sabatier" SCF 2018 al catedràtic de Química Inorgànica Francesc Lloret Pastor, investigador a l'Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la Universitat de València, en el Parc Científic. El premi és biennal i està creat en col·laboració amb la Real Sociedad Española de Química.
Francesc Lloret rebrà el guardó com a "reconeixement als seus eminents treballs en el disseny i síntesi de nous compostos metàl·lics polinuclears amb propietats magnètiques controlades", així com "en reconeixement als estrets lligams que va establir i segueix mantenint amb químics francesos".
Lloret Pastor dirigeix un dels grups més creatius i productius en química. Els seus treballs representen un capítol important en la Química de Coordinació i han jugat un paper clau en la creació del que hui es coneix com a Magnetisme Molecular, aportant els primers exemples d'imants basats en molècules, així com d'imants unidimensionals. Actualment, el seu equip ha desenvolupat un enfocament sintètic racional per a dissenyar Polímers de Coordinació Porosos Magnètics Multifuncionals basats en molècules multifuncionals (imants quirals, imants porosos, conductors magnètics, sistemes fotomagnètics i interruptors redox, entre altres), així com interessants compostos per a la Espintrònica Molecular i complexos mononuclears com a models de Qubits per a la Computació Quàntica.
Francesc Lloret ha publicat més 550 articles en prestigioses revistes científiques, sent un dels químics més citats a nivell mundial (més de 22.000 cites). El valor del seu índex de Hirsch, h = 76 es troba entre els més alts en l'àrea de química. Aquestes contribucions han sigut reconegudes amb diversos premis i distincions nacionals i internacionals de recerca. Entre altres reconeixements compta amb el Premi Nacional de Recerca en Química Inorgànica de la Real Sociedad Española de Química (2005); en 2014 va ser triat membre acadèmic de l'Acadèmia Europea de Ciència; és Doctor Honoris causa per la Universitat de Bucarest des de 2014, sent a més membre científic del Consell Editorial de diverses revistes científiques internacionals.