elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La signatura de Ramón Gener esgota els exemplars de «Història d'Un Piano, 31.887» a la Fira del Llibre de València

La signatura de Ramón Gener esgota els exemplars de «Història d'Un Piano, 31.887» a la Fira del Llibre de València
  • Els exemplars de «Història d'Un Piano, 31.887» s'esgoten en les casetes de la Fira per a aconseguir la signatura de Ramón Gener

  • Miles de persones aprofiten el primer de maig per a omplir la Fira del Llibre de València i aconseguir la signatura de Gener, Emma Zafón, Mª Fernanda Ampuero, Rosario Raro i Valeria Correa

MÉS FOTOS
La signatura de Ramón Gener esgota els exemplars de «Història d'Un Piano, 31.887» a la Fira del Llibre de València - (foto 2)
La signatura de Ramón Gener esgota els exemplars de «Història d'Un Piano, 31.887» a la Fira del Llibre de València - (foto 3)
La signatura de Ramón Gener esgota els exemplars de «Història d'Un Piano, 31.887» a la Fira del Llibre de València - (foto 4)

 

Ramón Gener confirma en la Fira del Llibre de València l'enorme èxit aconseguit a Sant Jordi, on va ser l'autor més venut. Milers de persones han aprofitat el festiu del Primer de Maig per a acostar-se a la Fira i moltes d'elles han aprofitat per a intentar aconseguir la signatura de l'escriptor i músic català, fins al punt d'esgotar les existències d'exemplars no sols preparats per a la signatura, sinó també en les casetes.

En el cas de Ramón Gener, l'autor més venut a Sant Jordi ha confirmat l'expectació prevista. Aquest musicòleg i divulgador ha enlluernat amb la seua «Història d'un piano, 31.887», la seua primera novel·la, amb la qual recorre l'Europa del segle XX a través del secret que amaga un instrument musical que va comprar en una botiga del Barri de Gràcia i que ha sigut mereixedora del Premi Ramón Llull.

«Estic al·lucinat amb la quantitat de gent que hi ha», ha assenyalat Gener, poc després d'arribar, «no es podia ni entrar de la quantitat de gent que hi havia pel passadís central i he hagut de fer marrada. M'he parat a escoltar una presentació molt interessant... hi ha tantíssima gent, fullejant llibres, passejant... he hagut de passar per darrere de les casetes!». Gener també ha valorat molt positivament l'espai de la Fira i s'ha mostrat «molt agraït» per l'èxit a Sant Jordi, desitjant també poder compartir-lo amb els seus seguidors en la Fira del Llibre de València.

Ramón Gener va estudiar piano des dels 6 anys i va cantar amb Victoria dels Àngels. Després d'una carrera de diversos anys com a baríton va començar una nova etapa com a divulgador musical oferint conferències sobre música «clàssica» i òpera. A això li ha acompanyat un gran èxit editorial amb obres com «La Casa del Silenci» (aquesta vegada amb un violí com leit motiv), «L'Amor et farà Immortal» o «Si Beethoven Poguera Escoltar-me», sempre amb la música de fons.

La presència de nombroses famílies amb xiquets s'ha fet notar en les activitats infantils i en les multitudinàries signatures i presentacions, no sols de Ramón Gener, si no també d'Emma Zafón, Mª Fernanda Ampuero, i es preveuen aquesta vesprada per a Rosario Raro i Valeria Correa, entre altres.

També han acudit nombrosos lectors i lectores a la presentació i signatura de María Fernanda Ampuero, escriptora equatoriana amb una llarga trajectòria literària tant en la seua Equador natal com a Espanya, on es va mudar amb 28 anys. «És una bellesa!», ha celebrat Ampuero, després d'explicar que era la seua primera vegada en la Fira del Llibre de València, «no m'imaginava que fora tan bella i que a més coincidira amb un dia lliure per a tothom».

Les seues obres han sigut traduïdes a l'anglés, portugués i italià i en 2012 va ser considerada com una de les personalitats llatines més influents d'Espanya. En la Fira del Llibre ha presentat i signat «Visceral», una novel·la que parteix de la COVID per a crear una sort de manifest travessat per l'actualitat que viatja a través de les pors i les obsessions.

Ampuero sigut reconeguda amb diversos premis, com el Premi Joaquín Gallegos Lara pel seu llibre «Pelea de Gallos», el premi Fills de Mary Shelley amb el seu conte «¿Qué dicen los hombres que soy yo?» en 2015 i el premi Cosecha Eñe pel relat de «Nam», en 2016, en el qual parla sobre les primeres experiències sexuals i l'amor lèsbic.

Ha sigut la primera vegada en la Fira també d'Emma Zafón. Zafón va aconseguir gran notorietat en 2016 quan va publicar amb Chimo Bayo «No Iba a Salir y me Lié». No obstant això, amb «Casades i Callades», novel·la que presenta i signatura en la Fira del Llibre de València, l'escriptora i periodista es revela com una autora de sensibilitat i talent que, amb una construcció senzilla i lineal, és capaç de donar vida a una complexa constel·lació familiar amb una dona en el seu centre.

Zafón viatja amb «Casades i Callades» als 70, una època en què la majoria de dones vivien a l'ombra dels seus marits, atrapades en un matrimoni-presó. A través dels ulls de la protagonista es va desgranant retrospectivament una història per desgràcia molt actual: la de la violència masclista. «Ha sigut meravellós, m'han presentat súper bé», ha dit Zafón, «molt contenta, moltíssima gent i molt bé, molt recomanable».

Durant tot el dia s'ha fet sentir la presència de famílies, xiquets i xiquetes, que han omplit tant la gran actuació de Dani Miquel, amb el seu espectacle per a totes les edats «La Maria no Te Por», com els Contacontes o les presentacions de llibres infantils «Quisicoses per a éssers curiosos» o «Minerva i les Torres de la Mar».

Aquesta vesprada signaran, entre altres, Valeria Correa Fiz i Rosario Raro

Valeria Correa Fiz és una escriptora argentina d'ascendència espanyola que acudeix a la Fira del Llibre a signar i presentar «Va haver-hi un Jardí», una col·lecció de set contes que exploren diferents moments de la vida dels seus personatges en els quals la Naturalesa, en els seus diferents aspectes, els desborda i oficia com a metàfora del mateix Jardí de l'Edén.

Rosario Raro, autora de «El Cel Sobre Canfranc», «Tornar a Canfranc» o «Desapareguda en Siboney», presentarà aquesta vesprada també «Prohibida a Normandia» basada en fets reals i protagonitzada per la famosa reportera Martha Gelhorn, que va formar part del la «Ghost Army» juntament amb el seu marit, Enrst Hemingway.

Pujar