Sanitat i Ajuntament creen una comissió per a frenar els contagis a València
Aquesta comissió basarà les seues actuacions en el resultat de les anàlisis de les aigües residuals
L’Ajuntament participarà amb la Generalitat amb una comissió de seguiment de les anàlisis de les aigües residuals per coordinar estes dades amb altres indicadors i predir i previndre situacions de risc en els diferents districtes de la ciutat. A més d’esta mesura, els servicis municipals continuaran amb el seu treball per pal·liar l’expansió de la pandèmia del coronavirus a la ciutat de València, on es mantenen, per resolució de la Conselleria de Sanitat, la prohibició de reunió de més de 10 persones, i la limitació de visites a les residències de majors.
Així, ho ha manifestat hui l’alcalde Joan Ribó, en concloure la reunió «molt satisfactòria» que ha mantingut amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i amb la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, amb qui també ha compartit la preocupació pel fet que els menors que, estan protegits als centres escolars amb “grups bambolla”, no mantinguen les mesures de seguretat en eixir-hi. En este sentit, els dos responsables públics han acordat «recomanar als pares i mares perquè respecten les normes de distància social que s’apliquen dins les aules».
En esta trobada, en què també han participat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, i la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, l’alcalde Joan Ribó, ha qualificat de «raonables totes les mesures que Sanitat ha disposat per pal·liar l’expansió del coronavirus a la ciutat». El primer edil també ha aprofitat la convocatòria, que va fer-li ahir la consellera, «per consultar-li, davant de les preguntes dels grups polítics de l’oposició municipal, un possible canvi de les normes a l’hora de fer les Proves per a la Detecció del Coronavirus (PCR)». «He confirmat que fer estes proves de manera massiva no té sentit fer perquè aporten únicament la informació d’una foto fixa, que caduca a les poques hores d’haver-se fet, perquè les relacions socials i el moviment de les persones, propicia que una persona que no estava contagiada al matí, puga estar-ho de vesprada. A València hauríem d’estar fent tantes PCR com habitants hi ha: 800.000 PCR cada hora. Les PCR els farem quan faça falta i seguirem el protocol que marquen les autoritats sanitàries». Una confirmació amb les autoritats sanitàries que, segons ha dit l’alcalde, “aprofite per a traslladar als membres de l’oposició que havien demanat un ple extraordinari sobre este assumpte”.
D’esta manera, l’alcalde ha anunciat que en el pròxim Ple extraordinari «l’equip de govern es mantindrà amb la seua posició, que, a més, respecta les decisions de la Conselleria de Sanitat»; i ha aclarit que totes les mesures que planteja esta administració «són totalment raonables donat les peculiaritats de la ciutat». En este punt, Ribó ha parlat de la població de València, amb barris d’alta densitat, de les majors d’Europa, i una important àrea metropolitana amb gran mobilitat: raons per la qual cal tindre totes les precaucions possibles tot i que la situació epidemiològica actual de la Covid-19 a la ciutat de València no és pitjor a les de setmanes anteriors».