elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sandra Gómez proposa bonificar l'IBI a persones amb una discapacitat del 40%

Sandra Gómez proposa bonificar l'IBI a persones amb una discapacitat del 40%
  • Com a alcaldessa crearà la Regidoria d'Atenció a Persones amb Discapacitat, un Pla d'Infraestructures socials i en mobilitat ampliarà el Bo Or

MÉS FOTOS
Sandra Gómez proposa bonificar l'IBI a persones amb una discapacitat del 40% - (foto 2)

La vicealcaldessa i candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha mantingut aquest matí una trobada amb les entitats integrades en el CERMI (Comité d'Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana) per a explicar les propostes del Partit Socialista entre les quals s'inclou la creació d'una regidoria específica d'Atenció a les Persones amb Discapacitat. “Com a alcaldessa implantaré un nou servei, com es va fer en el seu moment amb Igualtat o Joventut, per a donar la rellevància que li correspon a un sector tan important a la ciutat de València”, ha manifestat durant una trobada dirigida per Luis Vaño i en el qual també ha participat Paco Quiles, director de Nova Opció i membre de la candidatura de Sandra Gómez.

La pròxima alcaldessa de València ha fet un repàs de totes les mesures ja implantades a la ciutat pel govern progressista i ha avançat que el programa del Partit Socialista assumeix el programa elaborat pel CERMI i, a més, incorpora altres tres mesures com són la Regidoria d'Atenció a les Persones amb Discapacitat, l'ampliació del bo ore en el transport municipal per a les persones amb un grau de discapacitat del 40% i la bonificació del 100% de l'IBI (Impost de Béns immobles) per a totes les persones amb una discapacitat de més del 40%, una reivindicació històrica de les associacions representades sota el paraigua del CERMI.

La candidata socialista ha explicat que el Partit Socialista ha elaborat un programa realista i assumible, com han reconegut les associacions presents en la trobada. La vicealcaldessa ha incidit en què elaborarà un pla d'infraestructures de cures i atenció realista, per a construir a llarg termini i que cobrisca les necessitats que tenen els barris de la ciutat, començant pels més vulnerables.

El programa, tal com ha desgranat Gómez, inclou la potenciació del Consell d'Acció Social i dotar de pressupost i recursos humans de suport a l'Oficina de Defensa de les Persones amb discapacitat, incrementar el nombre de Parcs Accessibles de la ciutat i promoure la candidatura de València als Premis Ciutat Accessible de la UE, entre moltes altres.

Igualment, ha assegurat que continuarà ampliant en nombre d'habitatges accessibles que es construeixen des d’AUMSA, empresa que dirigeix com a responsable de l'àrea d'Urbanisme, que ja té projectades en l'edifici del Carrer Fos 7 i 9 habitatges en la distribució dels quals s'ha tingut especial atenció a generar espais més amplis que permeten el gir i maniobrabilitat en cadira de rodes o per a persones amb diversitat funcional. Es disposen a més portes corredisses que faciliten la seua obertura i, a més, al no ser abatibles, no envaeixen l'espai ni generen obstacles.

L'equipament dins de l'habitatge també s'adapta a persones de mobilitat reduïda, col·locant barres de suport en banys, seients adaptats, o aixeteries especials. Igualment, tot el mobiliari, com a armaris o cuines s'ha dissenyat amb les altures i elements necessaris perquè siguen accessibles.

En totes les zones comunes s'han adoptat també criteris d'accessibilitat que faciliten el seu ús per persones amb discapacitat visual, "millorant la il·luminació, senyalitzant escales i desnivells, o diferenciant amb color els mecanismes o elements d'instal·lacions per a ser detectats amb major facilitat".

Sandra Gómez ha apuntat, finalment, la necessitat de continuar ampliant aquest tipus d'habitatges en les promocions d’AUMSA perquè "no solen estar disponibles en el mercat lliure, havent d'assumir habitualment aquests col·lectius diferents reformes i millores en els seus habitatges per a adaptar-les a la seua situació personal”.

Pujar