El Saló de la Xemeneia de l’Ajuntament renova la seua decoració i es converteix en “exponent de la creativitat i el disseny valencià”
Joan Ribó ha presentat la nova imatge d’esta estada municipal, annexa a l’Alcaldia, i participa en la reunió de seguiment del projecte 'València Capital del Disseny 2022'
El Saló de la Xemeneia de l’Ajuntament, estada annexa a l’Alcaldia, ha renovat la seua decoració i s’ha convertit en “un exponent del disseny valencià amb símbols i referents de la creativitat i la història del disseny de la ciutat” seleccionada per la World Design Organization com a ‘Capital Mundial del Disseny’ per l’any 2022. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha presentat hui el canvi d’estes dependències municipals destinades a les recepcions oficials que s’ha desenvolupat en el marc de les accions impulsades pel projecte ‘València Capital Mundial del Disseny 2022’ “que promou el disseny com una ferramenta per a la innovació urbana i la transició cap a una millor qualitat de vida per tota la ciutadania”. Amb esta intervenció s’han redistribuït els ambients amb una nova il·luminació de la sala que, a més, s’ha equipat amb peces de mobiliari i cartells de Premis Nacional de Disseny. L’alcalde ha destacat que “este espai s’ha convertit en la millor targeta de presentació d’una ciutat referent en matèria de disseny”. “El disseny valencià és molt important i té molta influència a tot el món”, ha reiterat després de reunir-se per fer un seguiment de les potents iniciatives que es duran a terme amb motiu de la capitalitat del disseny.
El nou interiorisme del Saló de la Xemeneia, que també ha valorat el patrimoni d’esta estada emblemàtica, ha delimitat zones de treball, reunió i descans amb un projecte d’il·luminació que –en paraules de l’alcalde- “recorda la tècnica fallera de la vareta com un element de la tradició valenciana”. L’espai també acull mobles de cinc empreses valencianes reconegudes amb el Premi Nacional de Disseny (Actiu, Andreu World, LZF Lamps, Point i Punt Mobles), i cartells, que procedents de l'Arxiu Històric Municipal, estan signats per sis Premis Nacionals del Disseny, tots ells valencians i representants de la història del disseny de la ciutat. Per últim, amb al·lusió a la capitalitat i com a mostra del futur del disseny de la ciutat, al Saló de la Xemeneia s’exposa una edició especial del cartell de la candidatura de València Capital Mundial del Disseny 2022, d’Ibán Ramón.
Segons ha manifestat Joan Ribó, “esta intervenció simbolitza el tret d’eixida de les iniciatives que es duran a terme a València Capital Mundial del Disseny 2022, i demostra que estem fent els deures per fer del dissey una eina molt potent per aconseguir que la industira i la economia treballe amb paràmetres més sostenibles i més avançants”.
Durant la presentació de la nova imatge del Saló de la Xemeneia, l’alcalde Joan Ribó ha estat acompanyat amb l’equip responsable del projecte d’interiorisme, Cosín Estudio, així com de les empreses i professionals implicats en esta iniciativa que “és fruit del suport de l'administració a l'organització de la capitalitat i la implicació del Col·legi Oficial de Dissenyadors d'Interior i Decoradors de la Comunitat Valenciana i l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana”, segons declarat el degà del Col·legi de Dissenyadors d'Interiors de la Comunitat Valenciana (CDICV), Pepe Cosín, qui ha afirmat que: “L'esperit de València Capital Mundial del Disseny 2022 serà present en el primer pla de les recepcions institucionals de la ciutat, en un espai actualitzat amb ADN valencià que, a més, allibera per a ressaltar l'espectacular sòl de Nolla, tot un exemple del patrimoni local”.
Abans de presentar esta nova decoració, l’alcalde Joan Ribó, acompanyat del director estratègic de la Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo, ha participat en la reunió periòdica de seguiment de València Capital del Disseny 2022, que se celebra trimestralment per a revisar i impulsar els projectes que estan ja definits i ara en fase inicial.
“En esta trobada -segons ha informat Joan Ribó- s’ha analitzat un conjunt de temes que faran de la ciutat de València una Capital del Disseny amb un treball molt ampli al llarg de 2022, com per exemple la instal·lació d’un pavelló a la plaça de l'Ajuntament que permetrà acollir i mostrar diferents exposicions i certàmens sobre un ampli ventall de temes”.
L’alcalde, que ha subratllat que “el disseny valencià és molt important i té molta influència a tot el món”, ha recordat que tota la programació i les propostes s'articularan entorn de diversos eixos temàtics que serviran com a element articulador: Patrimoni cultura, Salut i benestar, Innovació, economia i empresa, Educació, Igualtat i inclusió, Diversitat, i Sostenibilitat. “Entorn d'estes idees bàsiques es preveu desenvolupar un programa transversal i variat, que inclourà conferències, trobades, exposicions, intercanvis de propostes i experiències, xarrades i tallers de tota mena dirigits, tant a experts i persones especialitzades, com al públic en general”, ha afegit.
Per la seua banda, Xavi Calvo, ha destacat “la importància de la intervenció al Saló de la Xemeneia, on s’ha posat en escena, en els menys metres quadrats possible, la història de la ciutat a través dels icons del disseny valencià”.
“Cada vegada prenem més consciència que el disseny és clau per al benestar i el progrés, i no podem estar més orgullosos que es faça costat a nivell institucional la posada en valor de la mirada mediterrània i València com un centre neuràlgic del disseny que transcendeix fronteres”, ha manifestat Xavi Calvo.