elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Sala L’Horta celebra el seu 30é aniversari amb la comèdia “L’últim ball”, un espectacle de Dani Miquel i una gran festa al carrer

La Sala L’Horta celebra el seu 30é aniversari amb la comèdia “L’últim ball”, un espectacle de Dani Miquel i una gran festa al carrer
  • Alfred Picó i Carles Alberola protagonitzen l'última comèdia de L'Horta Teatre, que torna el dissabte 12 d'abril a la sala de Castellar-l’Oliveral

  • El diumenge 13 d'abril, a partir de les 10.30, tots els xiquets i les xiquetes podran gaudir de teatre de carrer i animació. A les 12 hores, gaudirem de les cançons infantils tradicionals valencianes recuperades per l’artista de l’Alcúdia Dani Miquel

MÉS FOTOS
La Sala L’Horta celebra el seu 30é aniversari amb la comèdia “L’últim ball”, un espectacle de Dani Miquel i una gran festa al carrer - (foto 2)
La Sala L’Horta celebra el seu 30é aniversari amb la comèdia “L’últim ball”, un espectacle de Dani Miquel i una gran festa al carrer - (foto 3)
La Sala L’Horta celebra el seu 30é aniversari amb la comèdia “L’últim ball”, un espectacle de Dani Miquel i una gran festa al carrer - (foto 4)

La Sala L'Horta celebra aquesta setmana el seu 30é aniversari amb un programa d'activitats teatrals i festives que començarà el divendres 11 d'abril amb una gala que reunirà una important representació dels gestors culturals i professionals de les arts escèniques valencianes, i que continuarà al llarg del cap de setmana amb activitats obertes al públic, el més important aliat del centre cultural de Castellar-l’Oliveral al llarg de tots aquests anys.

El dissabte 12 d'abril, Alfred Picó i Carles Alberola eixiran junts a escena per a interpretar la comèdia L’últim ball, producció que torna a la Sala L'Horta després de collir èxits en tot el país durant més d'un any, i que suposa la desena obra de teatre en la qual tots dos intèrprets comparteixen cartell al llarg de la seua carrera.

Els protagonistes d'aquesta peça són dues velles glòries de l'escena que van ser duet còmic, però van acabar distanciats. En la seua carrera en solitari, un va tindre millor fortuna i ara està retirat. Mentre que l'altre és incapaç de baixar de l'escenari, malgrat la seua edat i de no haver triomfat. Ara els arriba l'oportunitat de reunir-se per a actuar en la gala en memòria d'un actor mort.

Aquesta obra té l'al·licient afegit de contar una història ficcionada, però amb ressonàncies en la vida real, ja que Alberola i Picó van forjar la seua amistat fa dècades, quan tots dos estudiaven art dramàtic, i fa trenta anys que comparteixen les alegries i penes consubstancials a la seua professió.

Festa al carrer i cançons valencianes amb Dani Miquel

El diumenge 13 d'abril convidarem a xiquets, xiquetes i famílies completes a sumar-se amb nosaltres a una gran festa de celebració pel 30é aniversari de la Sala L'Horta. Començarem a les 10.30 hores del matí amb teatre de carrer, animació i molta diversió.

A les 12 hores entrarem en el teatre per a gaudir d'un espectacle de música i cançons conduït pel cantautor valencià Dani Miquel, que estarà acompanyat de la seua banda, els Ma, Me, Mi, Mo, Músics. Durant una hora, el públic podrà gaudir d'un concert ple de màgia i energia titulat Quin Guirigall!.

Les lletres de les cançons de Dani Miquel estan arrelades en la tradició cultural, literària i musical valenciana i funcionen com a elements de transmissió de valors identitaris des de les generacions majors a les més joves. Són cançons que treballen amb cura els detalls sonors i recuperen l'ús d'instruments antics o poc comuns, incloent a vegades joguets musicals. A més, en l'apartat líric, l’artista de l'Alcúdia porta diverses dècades desenvolupant una encomiable labor de recuperació del repertori de cançons infantils que cantaven les nostres àvies i estaven en perill d'extinció.

Una salsa privada però amb clara vocació pública

Alfred Picó, gerent de la Sala L'Horta, recorda el context en el qual va obrir les seues portes aquest centre cultural, a principis de la dècada dels noranta. “En aquells anys, i sota la inèrcia que va suposar l’Expo de Sevilla i les Olimpíades de Barcelona, es va posar en marxa Vlc Música 92, un programa per a espais musicals al qual L'Horta Teatre va poder acollir-se. Deu anys abans, la companyia havia comprat un solar a Castellar-l'Oliveral, amb la idea de tindre un magatzem i local per a assajar. Eixe local va acabar convertint-se en la Sala L'Horta que hui coneixem”. Va ser una època molt important per a les arts escèniques valencianes, ja que també van obrir les seues portes el Teatre Micalet i La Estrella.

“Quasi des de l'inici vam tindre clar que una de les activitats on L'Horta podia sumar valor afegit eren les campanyes escolars, que al costat dels lloguers d'espais han possibilitat la supervivència d'aquest teatre durant tants anys”, afig Picó.

“En l'actualitat tenim una programació molt ben estructurada, amb una trajectòria de 25 anys amb les campanyes escolars i un programa molt potent de mediació, així com funcions per a adults de freqüència mensual, el nostre programa de residències artístiques Planters, etcètera. A més, crec que és important subratllar la nostra faceta com a Casa de la Cultura del barri, per això també tenim un tracte especial per a qualsevol col·legi o associació local. Som una empresa de gestió privada, però amb una vocació pública claríssima. Per al futur, ens agradaria continuar millorant tots els programes que tenim en marxa i eixamplar la mirada a altres possibilitats dins del marge de millora que sens dubte encara tenim”.

Pujar