La Regidoria de Joventut trasllada propostes del teixit associatiu juvenil de València al Parlament Europeu
Maite Ibáñez viatja a Brussel·les amb un grup de joves de la ciutat
La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha viatjat a Brussel·les, acompanyada de la comissió permanent del Consell de la Joventut de València (CJV) i de representants de diferents associacions juvenils que formen part d'este orgue de representació i coordinació de les entitats juvenils de la ciutat, per a traslladar al Parlament Europeu proposades sobre polítiques juvenils.
Durant esta visita, organitzada per la Regidoria de Joventut en el marc de les activitats programades amb motiu de l'Any Europeu de la Joventut, els i les joves han realitzat preguntes, en matèria d'emancipació, desenvolupament professional, participació, transició energètica i canvi climàtic, inclusió o fons Next Generation, a l'eurodiputada valenciana Inmaculada Rodríguez Piñero. En esta trobada també s'han abordat qüestions com les estratègies que es duen a terme per a acostar les institucions europees a la joventut.
La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha assenyalat que “les persones joves mereixen estar en el centre de l'agenda i ser tinguts en compte en la presa decisions i disseny de les polítiques europees”. “Són una part essencial del sistema democràtic i volen que la seua opinió sobre el dia a dia i el futur de la Unió Europea compte, per això, hem de garantir que participen en major mesura en la vida social i política”, ha assegurat l'edil després de destacar que “és necessari augmentar el grau de coneixement de les institucions europees i continuar reforçant la informació sobre les oportunitats que els ofereixen les polítiques públiques de la UE”.
Per part seua, l'eurodiputada valenciana Inmaculada Rodríguez-Piñero ha explicat que “hem de deixar de parlar dels joves en tercera persona i incloure'ls en tots els àmbits de decisió”
En representació del CJV, la seua presidenta, Ana María Sánchez, després d'agrair “esta oportunitat” a la Regidoria de Joventut, ha subratllat “la necessitat que les institucions europees s'acosten més a les persones joves, sobretot amb polítiques valentes que solucionen les seues dificultats i preocupacions”.
La regidora de Joventut i la delegació de joves també ha visitat el Parlament per a conéixer, de manera interactiva, la història i la integració europees o la diversitat del continent, així com el funcionament d’esta institució i l'efecte que té la Unió Europea sobre la nostra vida quotidiana.
Maite Ibáñez ha recordat que l'Any Europeu de la Joventut 2022 ha suposat “un increment dels esforços per a integrar les prioritats de les persones joves en àmbits polítics clau i en tots els nivells del procés de presa de decisions”. Durant este any s'ha impulsat la participació dels joves en processos de consulta clau i en polítiques públiques tant en l'àmbit comunitari com nacional i local. Entre altres activitats, s'han organitzat conferències, iniciatives per a fomentar la participació dels joves en els processos polítics, campanyes de conscienciació per a una Unió més inclusiva i verd, plans d'acció, així com estudis i investigacions sobre la situació en la qual es troben els joves a la UE.