elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Regidoria de Joventut participa en un projecte pioner per al disseny de polítiques públiques juvenils liderat per Portugal

    Dissenyar polítiques que permetan a la joventut empoderar-se i emancipar-se. Este és un dels objectius del projecte europeu en el qual ha participat la Regidoría d'Educació, dirigida per María Oliver. El projecte 100% Youth City, finançat pel programa ERASMUS + Key Action 2, va començar la seua marxa al juny 2015 i finalitza hui en Braga (Portugal), on la regidora Oliver ha rebut el certificat d'Ajuntament pioner a Europa en esta matèria.

    En el projecte 100% Ciutat Jove, en el qual han participat 7 Ajuntaments de 7 països, s'ha creat una aliança estratègica entre les ciutats amb bones pràctiques reconegudes en l'àmbit de la Joventut. La ciutat de Braga (Portugal) ha liderat el projecte juntament amb: Torí (Itàlia), Cluj - Napoca (Romania), Varna (Bulgària), Ganja (Azerbaijan), Riga (Letònia) i València.

    El projecte desenvolupa un procés de certificació aplicant una metodologia del Mètode Obert de Coordinació per a l'obtenció d'una etiqueta de qualitat per a les ciutats que aconseguisquen obtenir el segell "100% Ciutat Jove". "Ara tenim indicadors que ens permeten continuar el procés i millorar en les nostres polítiques públiques en matèria de joventut. Quan arribem a l'Ajuntament, vam creure necessari reformular i transformar les línies principals de la regidoria. Participació, cogestió, apoderament, igualtat, respecte, Drets Humans. han sigut els valors i pilars que hem posat en el centre perquè la joventut siga subjecte de les polítiques i no objecte com era fins a fa dos anys", ha explicat María Oliver en el seu discurs en l'acte clausura en la ciutat de Braga.

    Per a aconseguir la Certificació 100% Youth City és necessari superar quatre fases amb segells diferents. En primer lloc, cal aconseguir el 25% dels indicadors de finançament referents a les polítiques de joventut. En la segona fase, s'ha de completar el 50% dels indicadors d'infraestructures i serveis per a joves; en tercer lloc, s'ha d'aconseguir el 75% els indicadors de Participació Juvenil en la Ciutat; i finalment, el 100% dels indicadors d'una estratègia encaminada a millorar en els àmbits de participació, infraestructures i serveis i finançament.

    València aspira, ajunte la resta de participants en el projecte, a obtenir el segell 100% Ciutat Jove. Aquest cap de setmana experts de la UE en matèria de joventut avaluaran els treballs presentats i decidiran si atorguen aquest reconeixement als pioners i creen la marca de qualitat europea de polítiques de joventut. Açò suposaria, per a totes aquelles ciutats que ho obtinguen en el futur, assegurar una via de finançament per a implementar programes dirigits als i les joves dels seus municipis.

    Pujar