La Regidoria de Joventut oferix una programació setmanal d'activitats i continguts en línia
A causa de la situació sanitària actual, els servicis i activitats programades per la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València s'han redirigit als mitjans virtuals, de manera que a través de la pàgina web, xarxes socials i plataformes en línia s’oferixen grups de conversa en valencià i anglés, debats, tallers o sessions d’exercisi físic per amenitzar el confinament de les persones joves.
“La situació actual no ha paralitzat l'activitat orientada a les persones joves de la ciutat”, ha afirmat la regidora de Joventut, Maite Ibáñez, qui ha explicat que s'està desenvolupant “un pla de treball en línia a través d’activitats d’oci educatiu, servicis d'informació juvenil o grups de conversa d’idiomes”. En este sentit, el servici de Joventut i l’equip tècnic dels centres municipals de joventut estan generant una agenda d'activitats setmanals amb l’objectiu d’acompanyar la ciutadania jove.
Pel que fa a la programació d’oci educatiu i formació, Maite Ibáñez ha destacat la posada en marxa dels grups de conversa en valencià i anglés a través de plataformes en línia perquè els jóvens practiquen idiomes “d’una manera amena amb converses dinamitzades per una persona responsable del grup, la qual utilitza recursos d’actualitat, música o cinema”. Per anglés, els nivells de conversa són B1 i B2, es fan sessions de dilluns a divendres i per participar simplement cal enviar un correu electrònic.
A més, s’estan duent a terme tallers d’iniciació a la guitarra, tallers de decoració o de reciclatge i horticultura urbana, debats sobre diferents temes o jocs de taula. Per promoure l’exercici físic des de casa, tots els dimecres es duen a terme les sessions de ball ‘Youtuzumba’ a través del canal de Youtube de la regidoria, i els dimarts i dijous es desenvolupa el programa ‘Posa’t en forma a casa’. Les persones interessades poden consultar tota la programació a la pàgina web de la Regidoria de Joventut i en les xarxes socials.
D’altra banda, RàdioJove oferix entrevistes setmanals, entre elles a persones vinculades als servicis oferits des de la delegació o els centres municipals de joventut per tal de visibilitzar les iniciatives i les persones que les duen a terme, així com per generar contingut tractant temes diversos.
Així mateix, periòdicament s’elaboren butlletins amb informació d’interés, com ara convocatòries, recursos culturals en línia, formació, activitats i servicis, i es donen a conéixer els eixos del Pla de Joventut 2019-2023 (joventut emancipada, joventut compromesa, joventut participativa, joventut activa i barris joves).
A més, el Servici d’Informació i Assessorament per a Jóvens (fins a 35 anys) no ha deixat d’estar operatiu, per via telefònica i mitjançant correu electrònic, perquè la joventut puga seguir tenint accés a una informació completa en diferents àmbits.