El regidor Urbanisme es reunix amb els col·legis professionals per a desembossar la gestió de les llicències
Giner ha mantingut hui una trobada amb representants del Col·legi d'Arquitectura Tècnica, i dies arrere amb el Col·legi d'Enginyers de València
L'objectiu és obrir possibles fórmules de col·laboració amb les entitats professionals per a agilitzar la gestió en esta matèria en el marc del Pla de Xoc
El regidor d'Urbanisme, Habitatge i Llicències, Juan Giner, s'ha reunit este matí amb representants del Col·legi Oficial de l'Arquitectura Tècnica de València. Es tracta de la segona trobada d'estes característiques que ha propiciat l'edil en fer públic l'informe sobre l'estat de la gestió de les llicències en el consistori.
Dies arrere, el regidor ja va mantindre una trobada similar amb una representació del Col·legi d'Enginyers, també amb l'objectiu d’“escoltar la visió dels professionals, i conéixer les seues propostes i suggeriments de millora, així com obrir possibles fórmules de col·laboració en ordre sempre a l'objectiu prioritari, que és l'agilitació en matèria de llicències a l'Ajuntament”, ha explicat.
Tal com ha recordat Juan Giner al final de la reunió, “una vegada realitzat el diagnòstic sobre l'estat de situació de la gestió de les llicències a l'ajuntament, el resultat és que tenim 22.000 expedients pendents de resolució i, a més, s'està tardant una mitjana de 1.200 dies per a donar una llicència”. Per això, ha continuat, “hem obert un pla de xoc per a desembossar les llicències, i en este context hem iniciat una línia de contactes amb els diferents col·legis professionals competents en esta matèria”.
L'informe elaborat per la Regidoria d'Urbanisme després del canvi de govern fruit de les passades eleccions municipals va revelar un total de 22.545 llicències en situació de “embós” a l'ajuntament. Del total de llicències embossades, 11.781 corresponen a llicències d'obres, 9.253 a activitats i 1.511 a inspecció. A més, el text recollia també que el termini mitjà per a aconseguir una llicència d'activitat és de 1.200 dies, mentre que la d'obra nova es xifra en 730 dies, i la de reforma en 540 dies.
Tal com va explicar Juan Giner durant la presentació de l'informe, “volem impulsar un tractament de xoc, que suposa actuar sobre els recursos humans del consistori i posar en valor els empleats públics dels servicis que gestionen les llicències d'activitats i urbanístiques, així com els d'inspecció; unificar procediments; i determinar la transversalitat dels expedients”. També va anunciar el regidor la col·laboració amb els col·legis professionals implicats per a establir criteris i projectes tipus. I, finalment, el pla preveu iniciar una renovació de l'ordenança d'obres d'edificació i activitats per a reduir les càrregues burocràtiques, administratives.