elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les quinze startups de la setena edició del Col·lab proposen solucions per a una ciutat sostenible i saludable

Les quinze startups de la setena edició del Col·lab proposen solucions per a una ciutat sostenible i saludable
  • L'acceleradora pública del centre d'innovació Las Naves dóna inici a la setena edició dels seus programes amb quinze equips

  • Els projectes seleccionats proposen solucions a diferents reptes contemplats en l'estratègia Missions València 2030

La setena edició dels programes de Col·lab, l'acceleradora pública d'empreses emprenedores d'innovació amb triple impacte -social, mediambiental i econòmic-, s'ha posat en marxa amb quinze projectes, centrats en l'aportació de solucions a diferents reptes del marc estratègic d'innovació urbana Missions València 2030. Els emprenedors treballaran els pròxims sis mesos juntament amb els professionals i mentors de l'acceleradora, amb el suport de tot l'equip i serveis del centre d'innovació Las Naves de l'Ajuntament de València.

En concret, les startups seleccionades treballen en el desenvolupament de solucions per a afrontar alguns dels grans reptes i preocupacions de la ciutadania, des de la descarbonització, fins al consum de productes de proximitat i sostenible, l'alimentació saludable, l'accessibilitat per a totes les persones a les ciutats, la inclusió laboral, l'educació i conscienciació mediambiental i la cura de persones dependents, entre altres.

Els participants en la setena edició de Col·lab compten amb espai de treball en el co-working de l'acceleradora i rebran mentorització en deu àmbits de gestió empresarial, sostenibilitat i innovació: model de negoci (llegeixin startup), oratòria, màrqueting i vendes, responsabilitat social, metodologies de treball àgils, tecnologia, viabilitat i finançament, gestió d'equips, negociació i lideratge, estratègia i assessorament legal.

A més, els equips s’ajuden mitjançant sessions grupals en les quals es treballa en un ambient de co-creació i podran participar en diferents accions i esdeveniments, com a jornades i trobades de networking i amb potencials inversors. Els millors projectes de cada edició reben una aportació econòmica. Els programes no tenen cost per als equips i són ‘equity free’ (no han de cedir part de la seva capital social).

Programes

Col·lab compta amb tres programes, en funció del grau de desenvolupament dels projectes: Pre-Acceleració (iniciatives que busquen la validació i reforç del seu model de negoci); Acceleració (han validat el seu model de negoci i han iniciat la comercialització o estan a punt de fer-ho), i Scale-Up (en procés de consolidació de l'equip i creixement del model de negoci i vendes).

En concret, en aquesta nova edició, es treballarà amb cinc startups en Pre-acceleració, cinc en Acceleració i cinc en Scale-Up.

Startups del programa de Pre-acceleració

Hortbio Market. Hortbio Market és una solució Business to Business i Saas de gestió, que digitalitza l'experiència real per als venedors en La Tira de Comptar connectant a agricultors amb compradors, fent que l'operativa sigui més fàcil, ràpida i transparent.

Cache croche complements. Marca de complements procedent de microplàstics recollit de les platges i residus de cuir de peix (com a salmó o orada) procedent de les comunitats pesqueres i costaneres potenciant, d'aquesta manera, l'economia circular reduint el desaprofitament i oferint alternatives sostenibles a la indústria de la moda.

Lucy Veg. Startup focalitzada a donar més visibilitat als productes aptes per a vegans, ecològics i de proximitat mitjançant una app que faciliti la identificació i cerca d'alternatives en supermercats pròxims, promovent el veganisme com a resposta als problemes ambientals.

Re-brotar. Plataforma en línia que ofereix activitats innovadores i sostenibles per a grups (com a activitats de teambuilding o turisme conscient), la posada en valor del qual resideix a visibilitzar projectes locals d'agricultura o gastronomia valenciana generant economia circular.

Redonution. Iniciativa emprenedora que ofereix dònuts creats amb matèries primeres saludables i sense fritada, millorant la qualitat de vida de les persones i del medi ambient, a través del descens de consum de productes ultraprocessats.

Startups del programa d'Acceleració

Super Abuelos en el Mundo (SAM). És una plataforma digital en la qual jubilats i pensionistes poden trobar opcions per a augmentar els seus ingressos a través de treball per compte propi, aprofitant les seves habilitats i experiència, sense que les seves pensions es vegin afectades de manera negativa.

Umibots Robotic Solutions. Iniciativa emprenedora que neix amb l'objectiu de descarbonizar les ciutats del futur mitjançant la fabricació i ús de robots autònoms elèctrics que substitueixin els vehicles de combustió actuals, responsables del 20% de les emissions de carboni.

Avalatea. Startup que persegueix la Inclusió laboral de les persones amb *TEA/Síndrome d'Asperger, a través de formacions integrals per a empreses i persones amb *TEA en el sector tecnològic.

Medisoa Consultoria Ambiental Jurídic Tècnica. Consultoria Ambiental Jurídic-Tècnica a través de la qual ajuden les organitzacions tant privades com públiques a complir les exigències legals en matèria ambiental i els acompanyen en la seva transició cap a la sostenibilitat.

Biogradables. Associació que fomenta l'educació ambiental i la generació de ciència ciutadana mitjançant neteges de platja.

Startups del programa de Scale Up

Voramar Fanplastic. Empresa de triple impacte (econòmic, social i mediambiental) que realitza bosses de disseny a partir de bosses de plàstic amb ajuda de grups de dones. A més, ofereixen tallers de conscienciació mediambiental per a empreses, col·legis i associacions.

Integrazafat@s Agència Inclusiva. Agència d'azafat@s inclusiva, que integra laboralment en esdeveniments i congressos a persones amb síndrome de Down o discapacitat intel·lectual, posant en valor les seves capacitats per sobre de la imatge física.

Comedida. Obrador de menjar saludable a domicili que pretén canviar les regles del joc, a través de l'elaboració de menús que cuiden de la salut de les persones i del medi ambient. Utilitzen matèria primera de temporada, la majoria dels seus proveïdors són locals i envasen les seves preparacions en envasos de vidre retornable, amb la finalitat de cuidar i enriquir el nostre entorn.

Isibenestar. Empresa que ofereix solucions tecnològiques complementàries per a la cura de persones majors i dependents.

Reusa’m. Servei d'envasos reutilitzables que ofereix als usuaris de menjar i begudes per a portar la solució amb la qual deixar de generar residus. El seu servei està enfocat a negocis que vulguin estalviar diners, reduir el seu impacte ambiental i posicionar-se com a empreses sostenibles.

Missions València 2030

El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Gràcies a Missions València 2030 València s'ha situat a l'avantguarda europea de la innovació orientada a missions, havent estat reconeguda per la Comissió Europea com una de les sis ciutats europees més innovadores en 2020 i aspirant a Capital Europea de la Innovació.

Pujar