Quins trages van lluir les Falleres Majors en la Crida?
Les dos Falleres Majors de València van voler un retorn al tradicional per a proclamar el començament de les Falles. Raquel Alario va lluir en la falda l'Espolí "Ramón" i Clara María Parejo va optar per una seda de nom 'Santa Martina'. El color gris perla va ser el triat per la Fallera Major de València per a la Crida mentres que la Fallera Major Infantil va vestir de color Verd clorofil·la.
Raquel Alario va lluir en la falda l'Espolí "Ramón" de la firma Garín, en fons de ras en grisa perla, combinat amb flors de diversos colors i noblesa en color groc vainilla i el teixit del justet era també un ras de seda espolinat del mateix color de fons.
"Es tracta d'un disseny tradicional, del S.XVIII i amb mànega llarga per l'ocasió, encarcarat en fusta de taronger en petet i costadillos, amb tancament de cordó", expliquen des de la firma Serrano i Navalón. L'acabament en cintura era de castellets quadrats i punta de fletxa en el centre de l'esquena. La mànega llarga acabant en tapeta amb monedes en or envellit.
El patronatge també tradicional, una reproducció del S.XVIII, amb mànega llarga, realitzat de forma totalment personalitzada i artesanal. "En quant a les manteletes eren d'organza de seda artesanal orlada en tul mantellina, brodada de forma manual en fi fil d'or, amb microlentejueles d'or".
Per la seua banda, el trage de la Fallera Major Infantil de València era del S. SVIII amb cosset de mànega llarga i confeccionat amb pala de cordat lateral així com cintes encreuades de seda al to de la tela. Les mànegues portaven una solapa rematada amb botons forrats del mateix teixit i les randes eren les mateixes en el mocador i davantal.
El joc de mocador i davantal va ser brodat amb cadeneta manual en fil de seda beix i ribetejat en metall or Antique. Els lluentons de metall cosides a mà i rematades amb randes de Valencye i vora viva rematada amb vora com es realitzava antigament.
El teixit era una seda de nom Santa Martina, de color Verd clorofil·la. És una reproducció exacta d'un espolí pertanyent a la col·lecció de dibuixos antics de l'arxiu històric de Vives i Marí. El metall s'ha substituït per seda de color or.
Un dibuix molt especial per la seua composició, expliquen des de la firma Amparo i Paz Indumentaristes, on "un dels detalls més importants a destacar, és el seu fons geomètric, que li imprimix caràcter al teixit". Quant al colorit tant d'ordit com de trames dels seus motius florals s'han reproduït tal qual a la mostra antiga.