elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La PVCV i la VIU firmen un acord per a prestar atenció jurídica a entitats socials i col·lectius en situació de vulnerabilitat

La PVCV i la VIU firmen un acord per a prestar atenció jurídica a entitats socials i col·lectius en situació de vulnerabilitat
  • La Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana segueix treballant per a augmentar els serveis i prestacions a les 152 entitats associades

  • L'assessorament i els informes o estudis jurídics seran gestionats per estudiants del Grau de Dret i el Màster Oficial en Advocacia i supervisats per l'equip d'advocats docents que integren la Clínica Jurídica de la VIU

La Plataforma de Voluntariat de la Comunitat Valenciana (PVCV) continua treballant de la mà de les grans institucions públiques i acadèmiques per a tancar acords i convenis que permitisquen un augment dels serveis que la Plataforma de Voluntariat ofereix a les seues 152 entitats associades. En aquesta ocasió, han signat un conveni de col·laboració amb la Universitat Internacional de València (VIU) perquè, a través de la “Clínica Jurídica”, es puga parar atenció jurídica a entitats socials i col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Estudiants del Grau en Dret i el Màster Oficial en Advocacia, seran els encarregats de l'elaboració dels informes o estudis jurídics, segons el cas. Tots els processos estaran dirigits sempre per professionals col·legiats en l'ICAV, dins de la seua activitat “pro bono” i estaran tutoritzats pels docents de l'àrea jurídica de la Universitat Internacional de València.

La Plataforma de Voluntariat de la Comunitat Valenciana i la Universitat Internacional de València han organitzat una jornada en línia per a donar a conèixer aquest acord i explicar a les seues entitats membre quins avantatges té, així com el funcionament amb l'objectiu que l'implementen en la seua cartera de serveis i puguen disposar d'ell com a millora en l'atenció dels seus usuaris.

Durant la sessió virtual, les entitats presents han manifestat un gran interés i han exposat tots els seus dubtes per a poder així garantir el bon funcionament i efectivitat d'aquest nou servei.

Miguel Salvador, president de la Plataforma de Voluntariat de la Comunitat Valenciana, ha agraït en primer lloc “a la Universitat Internacional de València la disposició mostrada a l'hora de tancar aquest acord i conveni de col·laboració que, a més d'oferir servei jurídic, connecta a l'alumnat universitari amb el Tercer Sector. És molt important que la joventut empatitze amb la vulnerabilitat i amb aquells sectors desafavorits que ens necessiten i amb els quals és vital connectar”.

Així mateix, ha assegurat que “d'aquesta manera, a més de poder aplicar els seus coneixements, estan realitzant una labor de voluntariat i coneixent un món tan gratificant com el del Tercer Sector, la joventut és el potencial i el motor, i és un dels públics que més interessa a la PVCV ja que són el futur perquè totes les accions i labors del voluntariat seguisquen endavant i es maximitzen en el temps”.

Per la seua banda, la Dra. Julia Martínez Candado, Degana de la Facultat de Ciències Socials i Jurídiques de VIU, destaca “el valor que té per als alumnes de la Facultat aquest conveni i les activitats que es realitzaran dins del seu marc a la Clínica Jurídica”.

Per a ella, “es tracta d'una activitat que connecta els estudiants amb la realitat professional i permet aprendre la pràctica del Dret d'una manera innovadora. Així, els estudiants analitzen casos reals i en reforcen l'aprenentatge en valors, combinant l'aprenentatge d’experiències i el servei a la societat, cosa que els permet posar en pràctica els coneixements adquirits, sempre acompanyats pels nostres docents. Amb la Clínica Jurídica, la Facultat de Ciències Socials i Jurídiques de VIU enforteix la responsabilitat social i aposta per la metodologia de l'aprenentatge servei com a forma de desenvolupament de les competències dels estudiants”.

Pujar