Prop de 25 famílies valencianes han participat en la 7a edició del programa “Marchando con mi pediatra”
El regidor de Salut i Consum en funcions, Emiliano García, ha participat en l'acte de lliurament de diplomes
Prop de 25 famílies valencianes han completat les activitats i la formació del programa “Marchando con mi pediatra”, que duu a terme la Unitat contra l'Obesitat i el Risc Cardiovascular en Xiquets i Adolescents de l'Hospital General de València, amb el suport de l'Ajuntament de València a través de la Regidoria de Salut i de la Fundació Esportiva Municipal. L'objectiu del programa és donar suport a una modificació de l'estil de vida de les famílies per tal d’afavorir la probabilitat de curació de l'obesitat infantil i adolescent.
El regidor de Salut i Consum en funcions, Emiliano García, ha participat este dimecres en l'acte de lliurament de diplomes i guardons a les persones que han pres part en el programa, xiquets, adolescents i joves fins a 18 anys d'edat, junt amb els seus familiars. Es tracta de la VII edició d'esta iniciativa, que va arrancar l'any 2017, i en la qual especialistes en pediatria de l'Hospital General, secundats per monitors i monitores de la Fundació Esportiva Municipal, organitzen activitats de mobilitat i participen en marxes a peu pel Jardí del Túria amb les famílies i els seus fills i filles.
“Marchando con mi pediatra” forma part del programa Paido, creat fa sis anys amb l'objectiu que els xiquets i xiquetes amb sobrepés o obesitat, juntament amb les seues famílies, practicaren marxa ràpida en el llit del riu Túria. Pediatres de la Unitat contra l'Obesitat i el Risc Cardiovascular en Xiquets i Adolescents, personal d'infermeria i especialistes de l'Ajuntament de València realitzen, a més, activitats en equip i a l'aire lliure per a potenciar hàbits de vida saludables i tractar la malaltia de l'obesitat fora de les consultes i dels entorns hospitalaris.
El programa està coordinat pel pediatre Julio Álvarez Pitti. En cada edició s'han anat incorporant noves famílies participants, junt amb aquelles que repetixen i prenen part de nou en les activitats cada any. De fet, les “marxes” no es van detindre ni tan sols durant la pandèmia, atés que les metgesses i mèdics participants van acompanyar telemàticament les persones usuàries en les activitats físiques que duien a terme des dels seus respectius domicilis, per tal de garantir la consolidació dels hàbits de dinamisme i contra el sedentarisme.
Tal com ha destacat l'especialista en pediatria Isabel Torró, que participa en el programa, les “marxes” pel riu servixen també perquè les famílies puguen consultar i comentar diferents aspectes relacionats amb la salut dels xiquets, xiquetes i joves en un context informal i que consolida els vincles entre les pròpies persones participants. La 7a edició del programa va arrancar el passat 9 de febrer, i ha incorporat novetats com a classes magistrals sobre alimentació “sana, saborosa i divertida”.
Durant l'acte celebrat a l'Hospital General, s'ha realitzat una sessió de jocs de calfament i marxa ràpida; i s'ha fet lliurament de les medalles de reconeixement a l'esforç i al compromís de tots aquells que han estat assistint a esta activitat que promou els hàbits saludables i l'exercici físic en els menors i en les seues famílies.