elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un projecte de la Universitat de València per a alleujar el dolor crònic guanya el premi Santander X Award

Un projecte de la Universitat de València per a alleujar el dolor crònic guanya el premi Santander X Award

    Un projecte de l’empresa Spinally, creat pel doctorand de la Universitat de València Carles García-Vitoria, ha obtingut el primer premi del Santander X Award | Spain 2022. El projecte desenvolupa una tecnologia que alleuja el dolor lumbar i de cames mitjançant mini-implants que aprofiten la conductivitat del líquid que envolta la medul·la espinal per a ‘hackejar’ el recorregut de la informació dolorosa cap al cervell.

    El premi, dotat amb 5.000 euros, va recaure en aquest projecte de la startup del sector de la salut Spinally, desenvolupat per Carles García-Vitoria, titulat de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València. També forma part Andrés Izquierdo, titulat de la Facultat d’Economia. L’equip ha participat en diversos programes organitzats per UVemprén com Explorer, UVemprén StartUP o 5UCV Startup.

    Molts pacients veuen la seua vida condicionada pel dolor. L’objectiu és respondre al repte del tractament del dolor crònic. El projecte premiat dissenya un implant per a crear camps elèctrics al voltant de la medul·la espinal. Amb això pretenen modular la normal transmissió del dolor a unes certes àrees cerebrals, la qual cosa implica un pas molt important que pot donar forma al futur del tractament del dolor en el món.

    Segons explica Carles García-Vitoria, la idea portava gestant-se tres anys. “Alguns pacients que senten molt de dolor necessiten implants a prop de la medul·la. Entre les seues queixes està haver de recarregar una o dues hores l’implant, que a més resulta bastant invasiu”. L’implant ara dissenyat és més fi i fàcil d’ubicar a prop de la columna. La solució també és millor energèticament. “Una volta en el mercat, serà suficient amb carregar-lo un parell d’hores cada 3-4 mesos”, afegeix.

    Banc Santander ha lliurat els premis del seu repte d’emprenedoria universitària a Espanya, Santander X Award | Spain 2022, que es desenvolupa a través de Santander Universidades. Els promotors pretenen impulsar el talent que naix en les universitats com hubs d’innovació i investigació i que premia i dona suport als millors projectes i startups universitàries espanyoles com a símbol de competitivitat i ocupabilitat.

    Els jurats de les dues categories establides, Launch i Accelerate, compostos per experts en emprenedoria, inversió, tecnologia o màrqueting entre altres matèries, han triat Spinally de la Universitat de València, com a projecte guanyador en la categoria Launch –dirigida a emprenedors universitaris amb idees de negoci en fase de validació per al seu llançament al mercat–, i a VRi , de la Universitat de Barcelona, com el millor en la categoria Accelerate, en la qual han competit startups universitàries en actiu, amb un producte o servei disponible en el mercat.

    Per a Susana García Espinel, directora de Santander Universidades i Universia España, “en el context actual, el suport a l’ocupabilitat i a l’emprenedoria és una prioritat per a Banc Santander com a pilars fonamentals per a construir societats més competitives i amb majors oportunitats per a tots” i ha felicitat els guanyadors del Santander X Award | Spain 2022, “perquè són el símbol i la representació més clara del talent que existeix en les universitats espanyoles i factor clau del futur i el progrés del nostre país”.

    Els guanyadors tindran l’oportunitat de competir internacionalment amb els millors emprenedors d’altres països i representar a Espanya al Santander X Global Award 2022.

    Banc Santander manté un ferm compromís amb el progrés i el creixement inclusiu i sostenible amb una aposta pionera i consolidada per l’educació, l’emprenedoria i l’ocupació, que desenvolupa a través de Santander Universidades des de fa més de 25 anys i li distingeix de la resta d’entitats financeres del món. Des de la seua posada en marxa, el banc ha destinat més de 2.100 milions d’euros i ha fet costat a més de 790.000 estudiants, professionals i projectes emprenedors a través d’acords amb prop de 1.000 universitats i institucions de 15 països.

    Pujar