El projecte 'Talent i Capacitat a la Universitat' duplica el seu objectiu
Ha aconseguit la inserció laboral de 21 titulats i titulades amb diversitat funcional
El projecte 'Talent i Capacitat a la Universitat' d'inserció laboral de titulats i titulades de la Universitat de València amb diversitat funcional ha duplicat ja un dels seus principals objectius aconseguint 21 insercions (12 dones i 9 homes) de les 12 previstes en aquesta segona edició. 'Talent i Capacitat' és un programa de la Fundació General de la Universitat de València desenvolupat a través de l'Observatori d'Inserció Professional i Assessorament Laboral-OPAL.
El programa, que té lloc per segon any en el marc de la Convocatòria Comunitat Valenciana 2017 de la Generalitat i de Fundació Bancària "la Caixa" amb una aportació de 36.000 euros, es va reprendre en gener de 2018 i en sis mesos ha aconseguit nou insercions més de les propostes com a objectiu en finalitzar el projecte.
Fins ara, s'ha prestat atenció a 176 usuaris, que són 116 més dels previstos inicialment; s'han realitzat 440 accions d'orientació (entrevistes presencials, i consultes en línia i telefòniques); i s'han publicat 917 ofertes laborals.
Les 21 persones que han signat ja un contracte són titulades i/o titulats en Psicologia, Periodisme, ADE, Biologia, Traducció i Mediació Interlingüística, Ciències Empresarials, Geografia i Ordenació del Territori, Comunicació Audiovisual, Educació Infantil, Educació Primària, Ciències del Treball, Educació Social i Enginyeria en Producció Industrial.
Algunes de les accions formatives dutes a terme en els últims mesos han sigut diverses sessions d'emprenedoria, la realització d'un curs de gestió d'aplicacions informàtiques i eines web, i una sessió de Speed Networking (reunions ràpides amb les quals candidatures i empreses van establir un primer contacte de cara a una possible relació laboral futura).
'Talent i Capacitat a la Universitat' es va desenvolupar per primera vegada en el curs acadèmic 2016/2017. La finalitat principal del projecte, que compta a més amb la participació de Fundación Adecco i Capazia, és incrementar la incorporació al món laboral d'estudiants, i de titulades i titulats universitaris amb discapacitat, fomentant l'ocupació de qualitat, com a professionals d'alta qualificació amb ofertes concordes a les seues competències i formació per a millorar la seua qualitat de vida i promocionar la seua autonomia i inclusió social.
Per a aconseguir-ho, el programa tracta d'optimitzar les competències personals i de comunicació dels usuaris, millorar el maneig de les eines de cerca d'ocupació, facilitar el contacte directe entre aspirants i ocupadors, i impulsar la iniciativa emprenedora mitjançant sessions de motivació i mentorització.
L'any passat van participar en el projecte 120 candidates i candidats amb els qui es van desenvolupar 1.500 sessions d'orientació. Es van proposar més de 800 ofertes d'ocupació i es va aconseguir la inserció de 40 persones (24 dones i 16 homes).