El projecte Activage amplia l'autonomia de les persones majors amb una app mòbil
Un grup pilot de 9 persones que formen part del projecte ACTIVAGE «Smart Living per a envellir millor», es donaren cita ahir a Las Naves per participar en un taller de formació on el personal tècnic del projecte els han explicat i instal·lat una aplicació mòbil als seus telèfons. Aquesta app els permet eixir fora de les seues cases i que la seua activitat seguisca monitoritzada, a l'igual que ja ho és en l'interior dels seus habitatges mitjançant sensors de presència i moviment, instal·lats en la primera fase del projecte.
El regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, Berto Jaramillo explica: «ara l'atenció és més continuada encara si cap. Les persones participants poden eixir més tranquiles al carrer, passejar, anar per la ciutat i la informació segueix arribant a les seues persones cuidadores a través de l'aplicació instal·lada al seu mòbil». El projecte facilita mòbils a aquelles persones que no en disposen.
525 participants i més d'un miler de persones cuidadores
Activage va adreçat a persones majors de 65 anys que viuen a soles o passen gran part del seu dia a dia sense companyia. Té com a objectiu aconseguir un envelliment més actiu i saludable de les persones majors a través de l'ús de les tecnologies conegudes com "Internet de les Coses". Fins el moment són 325 persones majors les què ja estan participant en actiu en aquest projecte, a les què s'ha de sumar les corresponents 590 persones cuidadores. Les xifres encara es veuran més ampliades fins el mes de juny, on s'arribarà a les 525 persones majors i les seues respectives persones cuidadores que previsiblement arribaran al miler.
«Aquest projecte ens permet mirar de front el problema de l'envelliment de la població, i al mateix temps actuar amb ferramentes innovadores per millorar l'autonomia de les persones majors i la seua qualitat de vida», ha assenyalat la regidora de Serveis Socials, Consol Castillo.
Activage
El projecte pilot Activage està desenvolupat a València per Las Naves i l'Ajuntament de València, a més de les entitats Atenzia, Gesmed i Iniciativa Social Integral, -especialitzades en teleassistència, ajuda a domicili i altres serveis sociosanitaris destinats a persones majors- i Mysphera, desenvolupadora de la tecnologia del pilot.
Junt amb València participen Madrid i Galicia, així com altres 6 ciutats i/o regions europees de França (Grenoble), Alemanya (Ober-Ramstadt), Grècia (Attica, Grècia Central i la regió de Macedònia), Itàlia (Emilia Romagna), Finlàndia (Espoo, Tampere i Turku) i el Regne Unit (Leeds). Totes desenvolupen pilots adreçats a incrementar els anys de vida saludable i autònoma de la ciutadania, amb impacte en la qualitat de vida, l'estalvi en el sistema de benestar social i la generació d'innovació local.
ACTIVAGE compta amb una dotació de 25 milions d'euros, dels quals 1'7 milions estan assignats a València.