elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Professores de la Universitat formaran en perspectiva de gènere a personal tècnic i polític de l'Ajuntament de València Professores de diverses disciplines i tècniques expertes en igualtat de la Universitat de València formaran a personal tècnic i políti

    Professores de diverses disciplines i tècniques expertes en igualtat de la Universitat de València formaran a personal tècnic i polític de l'Ajuntament de València per a incorporar la perspectiva de gènere en les actuacions municipals, especialment en els pressupostos. S'hi abordaran qüestions com la incorporació d'aquesta en les subvencions i els contractes públics, de manera que es formarà al personal tècnic en redactar clàusules tenint en compte els aspectes d'igualtat. El pla formatiu comença al gener de 2017 i durarà fins el mes de maig.

    El curs està coordinat per Eugenia González i Rosario Fernandez, professores de Sociologia de la Universitat de València, i participaran huit expertes: les professores Beatriz Belando, de Dret; Capitolina Díaz, Mònica Gil i Marcela Jabbaz, de Sociologia; Pilar Montañez i Mercedes Quilis, de Filologia Hispànica; i Pau Serrano i Inés Soler, de la Unitat d'Igualtat de la Universitat de València, llicenciades en Periodisme i Sociologia, respectivament. Algunes de les participants, a més de ser expertes en les seues matèries, han cursat estudis del màster en gènere i igualtat.

    En total es realitzaran set edicions. En cadascuna d'aquestes es formarà a 35 persones (5 per regidoria) amb 25 hores per curs. Les classes s'impartiran a l'edifici de Tabacalera. La formació, que es dividirà per classes temàtiques, adoptarà una orientació eminentment pràctica amb la resolució de casos de treball real, precedida del contingut legal i teòric corresponent.

    Amb aquesta formació es pretén capacitar les persones amb responsabilitat en la presa de decisions per aplicar en les polítiques públiques les perspectives de la transversalitat de gènere i els pressupostos amb enfocament de gènere. Així, durant les cinc sessions formatives de cada grup el professorat dotarà el personal de la casa consistorial de les ferramentes necessàries per a valorar l'efecte que previsiblement causarà el desenvolupament d'una norma, programa o projecte en la vida de les dones i dels hòmens, i en quina mesura s'estima que contribuirà a l'avanç cap a un municipi més igualitari.

    La Regidoria d'Igualtat busca que els recursos municipals afecten equitativament a hòmens i dones així com a altres col·lectius que fins ara no s'havien tingut en compte en el disseny de la ciutat. És per això que des de la regidoria que dirigeix Isabel Lozano es vol treballar per uns pressupostos i unes actuacions municipals des d'una perspectiva inclusiva. L'objectiu que s'ha marcat Lozano és que els pressupostos municipals de 2018 siguen els primers de la història que contemplen la perspectiva de gènere.

    Pujar