Els pressupostos de la FDM superen els 18 milions d’euros per a donar resposta a les més de 160.000 usuaris
Més de 17.000 menors practiquen esport en la FDM
Per segona vegada en la història, els comptes de esta fundació superen els 18 milions d’euros
La regidora Rocío Gil explica que este pressupost “dona suport la labor dels professionals d'este organisme amb l'objectiu de millorar el servici esportiu de les instal·lacions”
El Consell Rector de la Fundació Esportiva Municipal (FDM) de l'Ajuntament de València ha aprovat este matí el pressupost d’este organisme autònom per a l'any 2025, que ascendirà a 18.377.214,94 euros. “Estos comptes donen continuïtat al nou cicle esportiu que iniciarem en 2023, dotant de més múscul a la FDM a través de les Escoles Esportives i els professionals que hi treballen”, ha declarat la regidora d'Esports i presidenta de la FDM, Rocío Gil.
Les Escoles Esportives Municipals de la ciutat de València, així com els XLI Jocs Esportius CV, permeten la pràctica esportiva a més 17.000 esportistes en edat escolar, repartits en 449 grups i 81 centres escolars.
L'edil ha destacat que “una de les prioritats per al pròxim exercici serà revitalitzar l'esport base en els barris i districtes de la ciutat, una demanda reiterada per entitats veïnals”. “Per a això, incrementarem les transferències corrents dedicades a les Escoles Esportives i Jocs Esportius Municipals en 40.000 €, destinant un total de 820.000 €”, ha explicat Gil. Des d'este mode, “l'Ajuntament de València reforça l’aposta per l'esport com a ferramenta de promoció i consolidació dels valors educatius”.
A més, els comptes per a 2025 “paren atenció en la important labor del personal de la FDM per a millorar, any rere any, el servici a la ciutadania”. “Continuem donant suport al treball dels nostres professionals perquè entenem que és vital dotar-los dels recursos necessaris per a millorar l'experiència esportiva en les nostres instal·lacions”, ha detallat l'edil. “I és que quasi 160.000 persones utilitzen de manera habitual algunes de les instal·lacions esportives municipals per a practicar esport, de les quals el 42% són dones. Uns números que parlen de la bona salut esportiva dels ciutadans i ciutadanes de la ciutat de València”, ha afegit.
Paral·lelament, Gil ha subratllat que “el equip continuarà treballant per retornar a València una xarxa d'infraestructures segures i de qualitat”. “Enguany, generarem noves sinergies sumant els esforços econòmics i administratius de la FDM als de la Regidoria d'Esports per a continuar revitalitzant i actualitzant els espais esportius municipals”, ha explicat la regidora.
Finalment, Rocío Gil ha recordat que “l'Ajuntament de València està abordant la reforma del Poliesportiu d'Abastos, el Complex Esportiu Orriols, el Complex Esportiu Petxina, la Piscina d'Aiora, el Poliesportiu Marxalenes i les Piscines de Parc de l'Oest, Benicalap, Castellar i el Palmar”. “A més de la nova construcció del Poliesportiu de Sant Isidre i el Complex Esportiu del Parc Central, actuacions que se sumaran a la recent inauguració, després de 13 anys d'espera, del Poliesportiu Nou Moles”. “I estes noves compten garantiran les necessitats de l'esport de la ciutat de València, l'accessibilitat a la pràctica esportiva com a mètode de millora de la salut i la qualitat de vida dels ciutadans”, ha conclòs.