El pressupost inicial de Cooperació de l'Ajuntament de València per al 2022 superarà els 2 milions d'euros
El Consell Municipal de Cooperació celebra esta vesprada a l'Hemicicle un Ple ordinari, en què es farà balanç de gestió del Programa de Cooperació 2021, de les activitats de la Comissió Permanent i dels grups de treball i es proposa la incorporació de noves ONGD al Ple del Consell, entre altres qüestions. La presidenta del Consell Municipal de Cooperació, Maite Ibáñez, presentarà el pressupost del Programa de Cooperació per al 2022, destacant que “la quantia prevista de començament d'any serà superior al pressupost inicial del 2021”.
El Consell Municipal de Cooperació de València és l'òrgan col·legiat de naturalesa consultiva, informativa i de participació institucional, social, política i ciutadana per a la definició i el seguiment de les polítiques municipals en matèria de cooperació al desenvolupament, l'ajuda humanitària, els drets humans i la pau.
El pressupost de l'any 2021 de la partida municipal destinada a Cooperació es va iniciar amb 1.648.306 euros, quantia que ha sigut incrementada al llarg de l'any, mentre que la dotació inicial de pressupost prevista per al 2022 augmentarà fins a 2.050.000 euros, quantitat que serà incrementada durant el proper exercici pressupostari. En este sentit, la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració i presidenta del Consell Municipal de Cooperació, Maite Ibáñez, ha valorat positivament este augment pressupostari per a l'any 2022, que permet enfortir les convocatòries de Cooperació Internacional i Acció Humanitària, “refermant la responsabilitat cap a la cooperació valenciana i responent a la situació global de pobresa i desigualtat agreujada per la pandèmia”.
Entre els assumptes que s'abordaran, hi ha l'aprovació de la incorporació de noves ONGD al Ple del Consell: Fundació Junts per la Vida, Aida-Ayuda Intercanvi i Desenvolupament, Associació per la Pau i el Desenvolupament, Fundació Bosco Global i Fundació Amigó.
D'altra banda, es presentarà la tasca realitzada pels dos defensors de Drets Humans acollits al Programa Valencià de Protecció Integral i Acollida de defensores i defensors de Drets Humans, així com les conclusions de l'Avaluació Intermèdia del Pla Municipal de Cooperació Internacional per al Desenvolupament 2019 – 2022. A més, es projectarà el vídeo d'agraïment del COPINH (Consell d'Organitzacions Populars i Indígenes d'Hondures) i familiars de Berta Cáceres, activista ambientalista de la comunitat indígena assassinada el 2 de març de 2016, per denominar el Ajuntament de València “Berta Cáceres” el jardí ubicat a la confluència dels carrers Rubén Darío i Palància, en memòria d'aquesta defensora de drets humans.