elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Policia Local València gestiona set projectes en el marc del programa Horitzó 2020

  • Els projectes, finançats al cent per cent per la Unió Europea, han suposat una injecció d'un milió i mig d'euros

La secció de Projectes Europeus de Policia Local de València (PLV) participa en iniciatives europees des de 2005. En l'actualitat gestiona set projectes en el marc del programa europeu d'I+D+i Horitzó 2020. Estos projectes són finançats al 100% pels fons europeus, que cobrixen també les hores de treball i les despeses indirectes que es generen. En total, s'ha obtingut prop d'un milió i mig d'euros procedents d'estos fons.

L'objectiu d'estos programes és la cerca de millores en el servici que presta la Policia Local, la implantació de bones pràctiques i l'aplicació de tècniques I+D+i en matèria de seguretat. També faciliten l'intercanvi d'informació amb altres cossos policials, universitats i centres tecnològics. En este àmbit, a la fi de setembre tindrà lloc la setena edició de la trobada que s'engloba en el projecte CC-DRIVER per a la investigació dels factors relacionats amb la ciberdelinqüència. PLV organitza les reunions del grup de treball de policies europees en el qual s'intercanvia informació sobre qüestions relacionades amb la ciberdelinqüència: discursos d'odi, el grooming en línia, l'hacktivisme, el sexting o la desobediència civil en internet.

En el marc d'estos programes europeus, està prevista per a març del pròxim any l'organització per part de Policia Local València d'una cimera internacional sobre ciberdelinqüència i joventut. En el mateix àmbit, es treballa en el projecte RAYUELA per a desenvolupar un videojoc que consciencie sobre els perills de la ciberdelinqüència. D'altra banda, este mes d’octubre, PLV començarà a treballar en un nou projecte, IMPROVE, que abordarà el desenvolupament d'intel·ligència artificial aplicada a la lluita contra la violència domèstica i de gènere.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Aarón Cano, assenyala que “la Policia Local de València està apostant per un model policial més integrador i innovador, amb una visió internacional que aposta per les noves tecnologies, la qual cosa redunda en una millora de la qualitat de vida per a la ciutadania valenciana i posiciona a la ciutat de València com a referent en el camp d'I+D+i en seguretat”.

València va acollir al maig la primera Cimera Internacional sobre Gestió de Pandèmies en el marc del projecte STAMINA, que pretén millorar la resposta dels planificadors davant esta mena de crisi. Les dependències de PLV han acollit enguany també el seminari del projecte S4ALLCITIES, en el qual van participar representants de nou països. L'objectiu d'este projecte és integrar noves tecnologies a les ciutats intel·ligents per a dotar-les de major seguretat.

Pujar