elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Polibienestar desenvolupa una plataforma d’aprenentatge electrònic per a millorar la cura de majors amb demència i discapacitat

Polibienestar desenvolupa una plataforma d’aprenentatge electrònic per a millorar la cura de majors amb demència i discapacitat

    L’Institut d’Investigació en Polítiques de Benestar Social (Polibenestar) de la Universitat de València (UV) participa en el projecte europeu Sharing And Caring for at-Risk Elderly with Dementia or Disabilities (SACRED), que arranca aquest mes de novembre, i en el qual es desenvoluparà una plataforma d’e-learning o aprenentatge electrònic per a capacitar estudiantat i professionals de la salut en la cura d’adults majors amb demència i discapacitats.

    Aquest projecte, finançat amb el programa Erasmus + Cooperation partenariats in higher education (KA220-HED) utilitza eines digitals per a proporcionar educació accessible i basada en evidència que millore la cura dels adults majors a Europa. SACRED està coordinat per l’Ajuntament de Rotterdam -GEMEENTE ROTTERDAM- (Països Baixos) i té el suport d’un consorci interdisciplinari compost per socis de Bèlgica, Espanya, França, Grècia, Itàlia i els Països Baixos, entre els quals es troba Polibenestar, entitat que en els últims 10 anys ha participat en més de 100 projectes europeus.

    En aquest projecte l’institut valencià s’encarregarà de realitzar anàlisis exhaustives de necessitats i bretxes per a informar el currículum de la plataforma d’e-learning,  i assegurar que aquesta està alineada amb les pràctiques de cura i desafiaments actuals. Polibenestar també implementarà i validarà la plataforma d’aprenentatge electrònic a València mitjançant un estudi pilot, amb la finalitat d’avaluar la seua efectivitat i escalabilitat. La plataforma oferirà programes de formació (digitals) per a professionals i futurs practicants de la salut, incloent-hi temes com la detecció precoç de demència o discapacitat i la gestió efectiva d’aquestes condicions.

    La participació en SACRED reforça les línies d’investigació de Polibenestar, que inclouen salut, educació i capacitació, inclusivitat i millora de l’atenció a l’adult major. Segons Jorge Garcés, catedràtic del Departament de Treball Social i Serveis Socials (UV) i director de l’institut, “aquesta investigació reafirma el compromís de Polibenestar amb la investigació de caràcter sociotècnic i consolida l’institut com a referent en la investigació social europea”.

    Polibenestar és un institut públic d’investigació de la UV de referència internacional, especialitzat en investigació, innovació i tecnologia social, assessorament tècnic i formació en l’àmbit de les polítiques socials. Liderat per Jorge Garcés-Ferrer des de fa 20 anys, desenvolupa investigació interdisciplinària aplicada sobre sostenibilitat econòmica, social, política i tècnica dels sistemes de benestar, i assessora les administracions públiques i les empreses en el disseny, planificació i implementació de recursos i polítiques de benestar social i sostenibilitat. Les seues principals línies d’investigació i transferència són salut, sostenibilitat i governança i innovació i educació inclusiva.

    Pujar