elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La platja del Cabanyal acull un simulacre de rescat de dos banyistes

La platja del Cabanyal acull un simulacre de rescat de dos banyistes
  • Mónica Gil destaca que “les platges de València compten amb un dels servicis de vigilància i socorrisme més segurs de Espanya, amb una capacitat de resposta de 4 minuts”

La platja valenciana del Cabanyal este matí ha sigut l'escenari d'un simulacre de salvament de dos banyistes que la Regidoria de Platges ha realitzat per a comprovar la reacció i els temps de resposta dels recursos humans i materials del dispositiu de salvament i socorrisme desplegat en la zona sota la coordinació de Creu Roja.

“En este assaig, que s'ha dut a terme a les 11.30 hores, s'ha evidenciat la coordinació de la Policia Local i el Centre de Coordinació de Creu Roja (COA) necessària per a rescatar a les persones en perill d'ofegament, i conseqüentment podem afirmar que les platges de València compten amb un dels servicis de vigilància i socorrisme més segur d'Espanya, ja que com s'ha comprovat les persones són ateses en menys de 4 minuts des de l'albirament”,”, tal com ha afirmat la responsable municipal de Platges, Mónica Gil, al final d'este simulacre.

Concretament, les persones que es trobaven hui a la platja del Cabanyal han presenciat com dos banyistes tenien problemes en la zona de bany, i com, immediatament, Creu Roja ha activat, entre altres recursos, 2 motos aquàtiques, 2 ambulàncies i un quad, amb la col·laboració d'agents de la Policia Local.

La delegada de platges, Mónica Gil, que ha presenciat l'escena al costat de la presidenta local de Creu Roja a València, Nieves Dios, ha assegurat que “gràcies al desplegament de mitjans de l'esmentat dispositiu, els banyistes poden gaudir de la mar amb completa seguretat, amb un ampli horari de cobertura i amb servicis adaptats per a les persones amb diversitat funcional”. “Estos exercicis de rescat ens permeten posar en pràctica la coordinació dels equips desplegats a la platja i mesurar els temps de resposta des que un banyista es troba en perill en l'aigua fins que està fora de perill i derivat a hospitals”, ha aclarit.

La Regidoria de Platges de l'Ajuntament de València va activar este dispositiu de salvament i socorrisme de les platges de València el passat 1 de juny. Des de llavors està operatiu des de les 9.00 fins les 20.00 hores a les platges del nord, mentre que a les platges del sud de la ciutat l'horari d'este servici és de 10.30 a 19.00 hores.

En total Creu Roja desplega, diàriament, a més de 100 professionals del salvament, entre socorristes aquàtics, patrons d'embarcació, personal tècnic d'emergències sanitàries, medicina i infermeria, així com auxiliars de bany adaptat. A més, l'operatiu, que exactament compta amb 160 persones, està secundat per ambulàncies i vehicles d'emergències, i les 16 postes localitzades en els 19 quilòmetres de platja urbana des de Malva-rosa fins al Perellonet.

Amb tot això, la Regidoria de platges “aposta per vetlar per la seguretat i la protecció de les persones en tot moment. Per això, posa èmfasi en la prevenció d'accidents a través del foment de la cultura de la prevenció en matèria de salut, a més de la conscienciació ciutadana en la protecció de l'entorn”, ha detallat Mónica Gil.

Pujar