elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 30 persones han participat en el taller de cuina de baix impacte climàtic de “Batecs de barri”

Més de 30 persones han participat en el taller de cuina de baix impacte climàtic de “Batecs de barri”
  • Aquest taller és una de les activitats que Justícia Alimentària ha organitzat per al programa “Batecs de barri 2024”, que es desenvolupa en Aiora durant maig i juny

MÉS FOTOS
Més de 30 persones han participat en el taller de cuina de baix impacte climàtic de “Batecs de barri” - (foto 2)
Més de 30 persones han participat en el taller de cuina de baix impacte climàtic de “Batecs de barri” - (foto 3)

Més de 30 persones d'entre 50 i 70 anys s'han acostat amb ganes d'aprendre a cuinar amb recursos locals i baix impacte per al planeta aquesta vesprada al taller de cuina de baix impacte climàtic organitzat per Justícia Alimentària en la sisena edició de “Batecs de barri”. La intenció d'aquest taller és mostrar com reduir la petjada ecològica des de l'alimentació diària: a més de promocionar a aquestes persones un canvi d'hàbits en l'alimentació i en el consum que després traslladaran a la gent del seu voltant.

Alicia Valero, dietista-nutricionista i cuinera agroecològica, ha sigut l’encarregada d’impartir aquest taller en la terrassa del Palauet d’Aiora. Forma part de les més de 40 activitats culturals que es proposen per dinamitzar el barri, com ara exposicions, tallers, xerrades i projeccions que inclou el VI Batecs de Barri, una iniciativa anual que promou la Junta Municipal del Marítim i la Universitat Popular de València.

Junt amb més de 20 organitzacions, associacions veïnals i altres serveis municipals com la xarxa de biblioteques, l'oficina de l'energia i la unitat d’igualtat del Marítim, entre d’altres, proposen un oci alternatiu al voltant del lema “Marítim verd, actua!” i de l’ODS número 13 que promou les accions per combatre el canvi climàtic, donat que València és Capital Verda Europea en 2024.

«Les xarxes públic-comunitàries tenen molt de potencial davant fenòmens com la crisi climàtica o la falta d’accés a una bona alimentació perquè ens recorden que, malgrat que els canvis individuals són necessaris, només els canvis col·lectius arriben a ser vertaderament transformadors», conclou Marta Herrero, coordinadora de Justícia Alimentària en València.

En els dos anys que Justícia Alimentària porta endavant el projecte “Les Llavors del canvi”, més de  80 persones s’han format en alimentació sostenible i saludable en el cicle de tallers dirigits a l’alumnat de la Universitat Popular anomenat “La Nostra Dieta, el Nostre Planeta”.

En aquest curs han aprés com des de la dieta i des del consum les persones poden contribuir a refredar el planeta.

La programació d’aquestes formacions ha inclós visites a projectes de llauradors agroecològics,  a horts d’autoconsum o mercats de barri, a més d’aprendre a dissenyar un menú setmanal. Les accions comunitàries també formen part del projecte i és per això que s’ha format part d’aquesta xarxa per a teixir comunitats veïnals que reivindiquen barris vius, combatius i basats en relacions més humanes i solidàries.

Pujar