Persones majors del Cabanyal plasmen en un mural la història de supervivència del barri
Aquest mural de 15 metres de llarg recull els vincles i vivències dels veïns i veïnes del Cabanyal mitjançant una expressió artística. El mural està situat en la Zona Santiago (Arquebisbe Company 49)
El centre d'innovació de l'AjuntamentLa Zona Santiago del Cabanyal té des d'aquest matí de València, Las Naves, organitza aquesta activitat, emmarcada en el projecte europeu ValueCare i que compta amb la col·laboració de la iniciativa “Del Pati Al Barri”
La Zona Santiago del Cabanyal té des d'aquest matí un nou mural que plasma les fites més importants del barri des de la perspectiva dels propis veïns i veïnes més majors del barri.
Aquest mural resumeix d'una ullada alguns dels moments més significatius del del Cabanyal, com el seu naixement i creació com a barri amb la seua pròpia idiosincràsia, el seu desenvolupament des dels anys 30 als anys 80, les lluites veïnals per protegir la identitat del barri, les accions posades en marxa per a reparar i protegir-lo, com a diverses associacions veïnals i, finalment, algunes experiències i consells.
La narrativa que trasllada aquest mural ha sigut obtinguda durant les dues sessions de codiseny prèvies “Memòries Cabanyal i Murals” en les quals han participat més de 20 persones majors pertanyents al centre de Salut Serreria I.
Les pròpies persones majors han sigut les encarregades de donar forma a aquest mural que, mitjançant la tècnica del collage, han anat donant forma a totes les reflexions obtingudes durant aquestes trobades prèvies.
El regidor d'innovació de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha ressaltat la importància d'aquesta iniciativa que “permet teixir memòries i fomentar vincles i trobades entre persones majors que agraeixen ser escoltades i que es posen en valor les seues experiències de vida”.
ValueCare i Del Pati Al Barri
Gràcies a la unió de totes dues iniciatives es pretén involucrar a les persones majors en activitats comunitàries creatives i saludables en el seu propi barri.
Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l'associació Fractals Educació Artística i amb el suport del Centre de Salut de Serreria I.
Missions València 2030
El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.
Actualment s'acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».