elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Palau de la Música acull la cerimònia i concert de gala anual dels premis ICMA 2024

El Palau de la Música acull la cerimònia i concert de gala anual dels premis ICMA 2024
  • El concert inclourà un programa que abasta des del barroc a peces contemporànies

El Palau de la Música de València acollirà demà divendres la cerimònia de lliurament de guardons i el concert de gala anual de la tretzena edició dels Premis ICMA (International Classical Music Awards), una trobada que reunirà els principals representants internacionals de la indústria de la música clàssica. L'alcaldessa de València, María José Catalá, acompanyada pel president del Palau de la Música, José Luis Moreno, pel director del Palau, Vicente Llimerá i per diversos regidors de la corporació municipal, presidirà este esdeveniment, que és referència en el món de la música clàssica.

María José Català ha volgut donar l'enhorabona als guardonats i ha convidat la ciutadania a assistir al concert de gala. En este sentit ha afirmat que “com a alcaldessa de València, és un orgull per a la ciutat acollir en el Palau de la Música la cerimònia de lliurament de guardons dels Premis ICMA, que són sinònim de reconeixement i de prestigi internacional en el món de la música clàssica”. Catalá ha afegit que “per primera vegada, en els seus 13 anys de trajectòria, València acull estos guardons que constaten el magnífic estat de salut artística i de l'esforç de tot un sector i, sobretot, celebra la vitalitat de la creació musical, el compromís amb el patrimoni, l'admiració a la trajectòria artística i l'impuls de les noves generacions”.

Igualment, l'alcaldessa ha recordat que al llarg d'estes edicions, els premis ICMA han reconegut la tasca d'importants músics valencians com el pianista Josu de Solaun, com la del grup de música antiga Capella de Ministrers, així com la del compositor Francisco Coll.

La cerimònia de lliurament de guardons tindrà lloc a la Sala Rodrigo a les 17.00 hores, i han estat premiats el duo de pianistes Güher Pekinel i Süher Pekinel en el guardó a la millor trajectòria. El violinista Renaud Capuçon rebrà el d'artista de l'any. Aida Pascu, el de jove artista de l'any. La violinista Lana Zorjan ha estat guardonada amb el premi descobriment. Orazio Sciortino és el millor compositor mentre que Bru Zane és el segell de l'any i el guitarrista Cassie Martin s'emporta el guardó ICMA Classeek. Per la seua banda, els premis especials han recaigut en el director d'orquestra Sylvain Cambreling, el segell Capriccio i al director de cinema Bruno Monsaingeon. Igualment, es reconeixen diverses produccions d'àudio i vídeo.

José Luis Moreno ha destacat que el Palau de la Música “no podia ser un escenari millor i més adequat per a ser demà l'epicentre de l'excel·lència internacional de la música clàssica, per a reeixir amb la seua magnífica acústica, la seua brillant trajectòria artística i la seua situació privilegiada a la ciutat estos premis ICMA, que ja figuren en un lloc d'honor en l'excel·lent trajectòria artística d'esta casa”.

El director de l’Orquestra de València, Alexander Liebreich, ha dit que “els guardons són probablement uns dels premis més sofisticats que existeixen i es mantenen directament dedicats a la més alta qualitat de la creació i gravació de música. Tots els músics i jo mateix estem orgullosos de participar en este gran esdeveniment musical”.

Per la seua banda, el president d’ICMA, Remy Franck, ha destacat que el Palau de la Música “és un gran auditori i l'Orquestra de València, amb els seus compromesos músics i el mestre Alexander Liebreich, és l'instrument ideal per a acompanyar els guanyadors dels premis ICMA en el concert de gala”. “El meu més sincer agraïment a la direcció del Palau i a l'Ajuntament de València per acollir este excepcional esdeveniment, ens sentim molt ben acollits en un ambient cultural extraordinari”.

A les 19.30 hores, a la Sala Iturbi, el públic podrà assistir al concert, protagonitzat per l'Orquestra de València i el seu titular i artístic, Alexander Liebreich, així com pels artistes i directors premiats en esta edició. El programa inclou obres d’Orazio Sciortino, Johann Sebastian Bach, Witold Lutoslawski, F. Rebel & F. Francœur, Maurice Ravel, Kaija Saariaho, Antonín Dvorák, Mario Castelnuovo-Tedesco, Olivier Messiaen, Giuseppe Verdi i Charlotte Sohy.

Els Premis Internacionals de Música Clàssica (ICMA) van ser creats el 2010 pel jurat dels antics Premis MIDEM de música clàssica. El jurat està composat per crítics musicals de 16 països diferents, que representen a 20 revistes impreses o llocs web i emissores de ràdio: Errando (Turquia), Crescendo (Bèlgica), Das Orchester (Alemanya), Deutsche Welle (Alemanya), IMZ (Àustria), MDR-Klassik (Alemanya), Musica (Itàlia), Musical Life (Rússia), Musik & Theater (Suïssa), Opera (el Regne Unit), Papageno (Hongria), Pizzicato (Luxemburg), Polskie Radi Chopin (Polònia), Radi 100. 7 (Luxemburg), Ràdio Klasssik Stephansdom (Àustria), Radi Romania Muzical (Romania), ResMusica (França), Ronde Classic (Finlàndia), Scherzo (Espanya), i Unison (Croàcia).

Pujar