elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Palau de Cervelló acull l’exposició “Festa i Misteris: El Llibre de les representacions del Corpus de València”

El Palau de Cervelló acull l’exposició “Festa i Misteris: El Llibre de les representacions del Corpus de València”

    La Regidoria Recursos Culturals ha organitzat l’exposició “Festa i Misteris: El Llibre de les representacions del Corpus de València” que s’obri esta vesprada al Palau de Cervelló i podrà visitar-se a partir de demà.

    La regidora de Recuros Cultulrals, Glòria Tello, que participarà esta vesprada en l’obertura d’esta mostra, ha explicat que “l'exposició s'emmarca en el projecte de difusió dels fons de la Biblioteca Serrano Morales com a patrimoni bibliogràfic de l'Ajuntament de València. En esta ocasió, segons ha explicat, la mostra posa en valor el manuscrit titulat “Llibre de les representacions dels misteris que es representen a València el dia de Corpus Christi...” de 1672, com a element central.

    “Es considera que pot ser el primer testimoniatge documental de l'escenificació dels misteris a la ciutat, que es representaven ja des de finals del segle XIII. El manuscrit també conté valuosa informació sobre els textos, l'escenografia, la música i les partitures que acompanyaven estes funcions”.
    Glòria Tello ha indicat que per una iniciativa conjunta dels investigadors: Francesc Villanueva, especialista en música antiga, Raül Sanchis del Grup de treball “Biografies marginals” de la Universitat de València i Itzíar Vilar Rey, tècnica de la Biblioteca Serrano Morales, “es decideix fer esta mostra expositiva al voltant del manuscrit dels misteris per divulgar la seua importància en el conjunt de la Processó del Corpus”. “Un esdeveniment nascut com a solemnitat festiva i manifestació de religiositat popular, documentat ja el 1326, com a “festa colens” de “Corpore Christi” a les ordenacions municipals recollides al Manual de Consells”.

    “Per això es realitza un recorregut expositiu a través de tres eixos temàtics: El Corpus; El Llibre de les representacions i Misteris i Teatralitat. A més, s'inclouen publicacions originals sobre el mateix tema i imatges del fons fotogràfic de Baberá Massip de l'Arxiu Històric Municipal”, ha afegit.
    Glòria Tello ha dit que “esta exposició és una altra forma de visibilitzar la Festa Grossa de la ciutat, la festa del Corpus, que està declarada Bé d'Interés Cultural, i és la més tradicional que se celebra als carrers de València, amb personatges mítics com la Moma, els Gegants o la Magrana. Des del govern municipal de Joan Ribó celebrem i fem costat a les nostres tradicions”.

    L'exposició es podrà visitar a Palau de Cervelló, fins al mes d’agost, en el seu horari habitual de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00 i diumenges, de 10.00 a 14.00 hores.

    Pujar