elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Orquesta de València y Liebreich inician temporada con la descriptiva “Sinfonía alpina” de Richard Strauss

La Orquesta de València y Liebreich inician temporada con la descriptiva “Sinfonía alpina” de Richard Strauss
  • A la Sala Iturbi, a les 19.30 hores

MÉS FOTOS
La Orquesta de València y Liebreich inician temporada con la descriptiva “Sinfonía alpina” de Richard Strauss - (foto 2)
La Orquesta de València y Liebreich inician temporada con la descriptiva “Sinfonía alpina” de Richard Strauss - (foto 3)

L'Orquestra de València i el seu titular artístic. Alexander Liebrech, enceten demà divendres la nova temporada d'abonament, a la Sala Iturbi, a les 19.30 hores. El mestre alemany ha dissenyat un programa que combina les seues arrels bohèmies, moraves i bavareses, en el qual destaca la descriptiva Simfonia alpina de Richard Strauss. Presentarà com a artista resident l’oboista François Leleux, que interpretarà el Concert per a oboé de Martinů.

Prèviament, a les 18.30 hores, hi haurà una xarrada entre Leleux, el mestre Liebreich i el director del Palau, Vicente Llimerá, en el qual es parlarà d'este concert, així com de la residència del músic francés.

Vicente Llimerá, ha destacat respecte a este concert que “l'Orquestra de València inicia temporada amb una obra impressionant com és la Simfonia alpina de Richard Strauss, que reunirà en l'escenari a 110 músics per a recrear una espectacular ascensió i descens a una muntanya alpina”.

“La monumental Simfonia alpina de Strauss, autor en el qual Liebreich—president de la Strauss Society de Munic— és especialista”, fue estrenada el 1915 per la Filharmònica de Berlín amb el mateix Strauss a la batuta, y “és una obra monumental, programàtica, que plasma musicalment i de manera magistral la contemplació dels no menys gegantescos Alps bavaresos, tan volguts per a Strauss”.

Llimerá ha afegit que “Liebreich ha volgut començar esta temporada d'una manera molt especial, amb un programa molt personal que descriu aspectes autobiogràfics i la seua passió per la música i vida de Richard Strauss”.

En el programa també figura l'Estudi per a orquestra de corda de Pavel Haas, i Liebreich ha contat “la tràgica coincidència del compositor amb la seua àvia, Berta, en Theresienstadt”.

La part txeca del programa es troba representada en Martinů amb el Concert per a oboé que Leleux interpretarà com a solista. El director del Palau ha volgut posar en valor la figura d’este oboista com a artista en residència, per a l'auditori valencià i l'Orquestra de València, i ha destacat que “com a músic sent una gran admiració per ell, per la seua perfecció tècnica i per la gran musicalitat que sempre fa gala, i sens dubte aportarà molt als músics de l'Orquestra i ens delectarà amb les seues interpretacions de cambra i simfòniques”.

Famós per la seua “energia, exuberància i claredat musical”, François Leleux ha sigut col·laborador de la Camerata de Salzburg, artista associat a l’Orchestre de Chambre de París, i artista resident amb hr-Sinfonieorchester, Orchestre Philharmonique de Strasbourg, Berner Symphonieorchester, Norwegian Chamber Orchestra i amb la Simfònica de Tenerife.

Com a solista-director desenvolupa una col·laboració estable amb la Camerata de Salzburg. Com a oboista ha actuat amb les filharmòniques de Nova York, Estocolm i Liverpool; simfòniques de la Ràdio Sueca i NHK; Deutsches Symphonie-Orchester de Berlín i Orquestra del Festival de Budapest. En música de cambra, actua al costat de L. Batiashvili, E. Le Sage i E. Strosser, i Els Vents Français.

Pujar