elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Open Europe: naix un nou web de recursos educatius sobre la Unió Europea per a estudiantat de secundària

Open Europe: naix un nou web de recursos educatius sobre la Unió Europea per a estudiantat de secundària
  • La UV posa a l’abast dels més joves tota la informació sobre la Història, els principis i els valors de la UE; el funcionament de les institucions i el Dret comunitari; i les polítiques europees, a través d’una pàgina web interactiva d’accés lliure

La Universitat de València ha posat en marxa l’eina ‘Open Europe’, una pàgina web interactiva amb recursos educatius sobre la Unió Europea per a l’alumnat d’ensenyament secundari. La informació, elaborada per un equip de professorat universitari i professionals especialitzats, és accessible des de qualsevol dispositiu electrònic (ordenador, tauleta o smartphone).

Sota el format de pàgina web interactiva (https://www.openeuropeuv.es), ‘Open Europe’ proporciona material per a cobrir els continguts d’un curs introductori sobre la Unió Europea per a estudiantat d’ensenyament secundari, però serveix així mateix com a material de divulgació i consulta per a la societat en general. La informació s’ha preparat per a la seua lectura en accés obert a través d’ordinador, tauleta o telèfon intel·ligent. Amb el format de web 2.0 presenta, de manera dinàmica i resumida, recursos educatius sobre la Història, els principis i valors de la Unió Europea, el funcionament de les institucions i del Dret comunitari, les polítiques europees, i la unió econòmica i monetària, així com sobre les oportunitats que ofereix la ciutadania europea.

Segons explica el professor Cecilio Tamarit, catedràtic Jean Monnet ad personam en Integració Econòmica, “la Unió Europea suposa el projecte polític i econòmic més reeixit dut a terme des de la Segona Guerra Mundial, constituint en l’actualitat un espai de convivència i oportunitats sense parangó. No obstant això, per a molts ciutadans, especialment els més joves, la UE continua sent una gran desconeguda. Més encara, l’auge del populisme pot crear una desafecció creixent entre la ciutadania europea, especialment la més desinformada” i és en aquest punt, doncs, on “la Universitat de València intenta pal·liar tal dèficit d’informació i facilitar a la societat un instrument per a la formació i la reflexió”.

Una altra de les característiques pròpies de la nova web interactiva és la seua “flexibilitat i escalabilitat”, ja que els continguts podran anar canviant i ampliant-se en el temps per a cobrir les necessitats de formació i informació sobre la Unió Europea que es vagen detectant. És, per tant, “un projecte viu i obert a tota la societat”.

‘Open Europe’ és un projecte col·lectiu en el qual ha participat professorat de diferents universitats, així com professionals d’entitats com ara la Generalitat Valenciana o el Banc d’Espanya, i ha sigut presentat en el marc del cicle ‘Desembre Europeu’ de la Universitat de València.

Cofinançat amb ajuda de la Unió Europea a través del programa Erasmus+ per a la constitució del Centre d’Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Governança de la Universitat de València, el projecte ha estat realitzat pel Centre de Documentació Europea UV-Fundació General de la Universitat de València.

Pujar