elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Las Naves programa l'obra “L'apagada” per a sensibilitzar sobre la pobresa energètica

Las Naves programa l'obra “L'apagada” per a sensibilitzar sobre la pobresa energètica
  • Tindrà lloc aquest dissabte en el teatre Círculo de Benimaclet i després de la representació hi haurà un col·loqui

Segons dades recents, quasi 1,3 milions de llars estaven acollits al juny al bo social, el descompte per a famílies vulnerables. La pobresa energètica és un greu problema que Las Naves, centre d'innovació de l'Ajuntament de València, manté des dels seus inicis com a àrea primordial de treball a través de la xarxa Connecta Energia.

Amb la finalitat de sensibilitzar a la societat sobre aquesta situació aquesta xarxa ha organitzat la representació de “L'apagada”, una obra que s'emmarca dins de la campanya “El preu de l'abundància, drets humans a les fosques” i que té una perspectiva ecofeminista.

Carlos Galiana, regidor d'Innovació, posa l'accent que amb ella “tenim la voluntat de sensibilitzar sobre la pobresa energètica, que afecta al voltant del 20% de la població valenciana”. “No podem permetre -afig Galiana- que hi haja persones sense accés a una cosa tan bàsica com és l'electricitat i combatre-ho, per descomptat, està sempre present en la nostra agenda”.

Amb aquesta obra, la xarxa Connecta Energia busca aproximar la problemàtica de la vulnerabilitat energètica a la ciutadania, visibilitzant un problema social que en massa ocasions queda ocult darrere les parets de la llar i es pateix en silenci.

Quins amb les causes reals d'aquesta situació d'empobriment energètic? L'obra “L'apagada” pretén donar resposta a aquesta qüestió, recalcant que es tracta de problemes estructurals i col·lectius per a evitar així l'estigmatització de les persones que el pateixen.

La representació de l'obra és a càrrec de la companyia Xucrut Teatre, que va ser encarregada per Enginyeria Sense Fronteres i en col·laboració amb la APE (Aliança contra la Pobresa Energètica).

Xarxa Connecta Energia

Les xarxes Connecta reuneixen les anomenades «quatre hèlices» de la innovació (sector públic, sector privat, sector acadèmic/investigador i societat civil) per a -de manera col·laborativa- identificar reptes de ciutat i assajar solucions innovadores a aquests.

En el cas de Connecta Energia treballa sobre quatre eixos: Foment de l'estalvi d'energia i eficiència energètica; suport a la producció d'energies renovables a nivell local; lluita contra la pobresa energètica; i canvi de paradigma cultural sobre l'energia.

Aquesta xarxa es desenvolupa al costat de la Fundació Observatori del Canvi Climàtic.

Pujar