elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Las Naves produeix un curtmetratge de realitat virtual per a sensibilitzar sobre la violència masclista

Las Naves produeix un curtmetratge de realitat virtual per a sensibilitzar sobre la violència masclista

    El centre d'innovació Las Naves ha produït el curtmetratge 'El Mal Amor' de realitat virtual per a sensibilitzar contra la violència masclista. Un projecte que ja han experimentat amb ulleres de realitat virtual més de 650 persones i que es va presentar fa uns dies en la Jornada 'Realitat Virtual com a eina per a sensibilitzar contra la violència masclista', organitzada pel propi centre i a la qual van acudir persones expertes tant a nivell local com a nacional.

    La violència psicològica i la seua falta de reconeixement i visibilitat han sigut els impulsors d'aquest projecte de Las Naves que serveix com a element per a identificar la violència en les nostres relacions.

    Aquesta peça de realitat virtual té com a objectiu conscienciar, sobretot a la joventut, sobre el maltractament psicològic en el si d'una relació afectiva, així com denunciar el control afectiu, econòmic i de la indumentària al que es veuen sotmeses les dones.

    'El Mal Amor' és un curtmetratge rodat en realitat virtual en el qual es veu com una dona és agredida verbalment per la seua parella a l'interior d'un cotxe. Una producció en la qual se cerca una experiència immersiva molt real d'una ficció sobre violència masclista, i que permet a la persona que es posa les ulleres de realitat virtual poder traslladar-se a aqueixa situació. Tan real com "normalitzada" per més del 80% dels homes enquestats majors de 40 anys. "Una prova que es necessari molt de treball per fer en la conscienciació sobre la violència masclista, i que demostra que aquestes eines, la tecnologia i la innovació pot servir-li a la ciutadania per a seguir per aqueix camí per a combatre i fer front a la xacra del masclisme", explica el regidor d'innovació de l'Ajuntament de València Roberto Jaramillo.

    D'aquesta manera la realitat virtual es converteix en una eina que pot servir per a sensibilitzar i combatre la violència masclista. Segons el 100% de les persones enquestades, la realitat virtual pot ser una eina molt útil ja que posa a totes les persones, dones i homes, en la posició de la dona agredida. "Veure el que la protagonista veu, sentir el que ella sent, posar-se en la seua pell i que així reaccionem totes les persones és la finalitat d'aquest projecte innovador de Las Naves", explica Jaramillo.

    Dins del cicle 'Realitat Virtual per al desenvolupament humà'

    Las Naves ha presentat 'El Mal Amor' en l'última jornada d'aquest cicle de sessions -sota el títol «Realitat Virtual per al desenvolupament humà»-, que aborden diferents problemàtiques o reptes socials als quals aquesta innovadora tecnologia pot donar resposta. Després de les dues primeres sessions que van girar entorn de la realitat virtual aplicada a atendre la diversitat funcional, i a com a través d'aquesta tecnologia podem analitzar l'espai urbà i la participació ciutadana per a dissenyar estratègies de millora de la ciutat, va arribar la tercera sessió centrada a enfocar les ulleres de realitat virtual en la xacra de la violència masclista.

     

    Pujar