Las Naves estrena Upcycling Festival, la primera gran trobada de la moda sostenible a València
Serà el dissabte 26 de novembre de 11h a 19h a Las Naves, el centre d’innovació de l’Ajuntament de València, amb accés gratuït i fins a completar aforament
Upcycling Festival és la primera gran cita oberta al públic de Moda +Sostenible València, el grup de treball nascut de l’àrea d’indústries creatives i culturals de Las Naves. Enguany, dedicada al upcycling, la tècnica de reciclatge de roba usada que aposta per l’economia circular. Serà una jornada d’activitats gratuïtes per conscienciar sobre la necessitat d’un consum responsable.
Una desena de fashion makers del sector de la moda sostenible valenciana t’esperen dissabte 26 de novembre a Las Naves per customitzar la roba que et pots portar de casa. La idea és transformar i donar una segona vida a aquelles peces de roba que han quedat oblidades a l’armari.
També s’hi val a jugar amb materials i complements tan diversos com: bosses de plàstic (amb Voramar FanPlastic), teles de lona reciclada (A La Lona de Valencia) o camises velles (Sache Lab). Fins i tot, hi ha l’opció d’afegir-hi il·lustracions, com fa la marca local Volver.
A més dels tallers de upcycling, el programa inclou un workshop amb l’estilista Bianca Fuentes, fundadora d’Estilismo Consciente. Ens donarà les claus per aconseguir un armari sostenible, per aprendre a rentar la roba correctament i traure el màxim partit a les nostres peces de roba.
Tancarà la jornada Yasmina Benabdelkrim, artista multidisciplinar resident a València, especialitzada en moda circular. Va estudiar disseny de moda a L’École de la Chambre Syndical de París per dedicar-se després a la indústria editorial i les arts visuals. Benabdelkrim s’ha fet un nom com a estilista i directora creativa i té el seu estudi a València.
Durant tota la jornada hi haurà la cuina de Nomad Kitchen instal·lada a Las Naves amb opcions veganes i alimentació sostenible.
Missions València 2030
El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.
Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.