Las Naves i Collab promouran la Missió Climàtica València 2030 al València Digital Summit 2022
Las Naves és un dels patrocinadors principals del VDS 2022, on instal·larà un estand centrat en els reptes i solucions per a convertir a València en una ciutat climàticament neutra en 2050
L'acceleradora pública de projectes de triple impacte Col·lab i onze de les seues startups vinculades disposaran dels seus propis estands i presentaran les seues solucions en sessions de pitch i algunes de les taules redones
València Digital Summit reuneix, els dies 24 i 25 d'octubre, a més de 300 referents de la innovació i emprenedoria, a nivell nacional i internacional, i més de 1.500 startups
Las Naves acollirà, el dilluns 24 d'octubre, la recepció de benvinguda dels agents de l'ecosistema emprenedor, inversors, institucions, organitzacions i empreses que participaran en el València Digital Summit, la major trobada anual internacional de startups que se celebra a la ciutat, que tindrà lloc els dies 25 i 26 a la Ciutat de les Arts i les Ciències.
El centre d'innovació i la seua acceleradora de startups amb triple impacte, Col·lab, són entitats patrocinadores (‘Sponsor Diamond’) i col·laboradores d'aquest esdeveniment, en el qual coordinaran diferents accions entorn de la Missió Climàtica València 2030.
Las Naves ha dissenyat un estand centrat en aquesta primera missió de l'Ajuntament de València, que se centra en aconseguir el compromís de reduir les emissions en un 55% fins a i convertir-se en un municipi neutre des del punt de vista climàtic en 2050.
A més, durant els dies del macroesdeveniment d'innovació i emprenedoria, que organitza l'associació Startup València, tant l'acceleradora Col·lab com onze de les seues startups tindran una presència destacada en les zones expositives de l'esdeveniment, amb estands propis. Es tracta d’Accesscity, Impacte, Valua, Baukunst Patrimoni Virtual / E-Plau Heritage, Green Urban Data, Fibsen, Organic Boosting, Mamimat, Monnou Studio, reusa'm i Bioscore.
“El VDS situa a la ciutat de València com a capital mundial de la innovació, posant en valor tot el treball que està desenvolupant l'ecosistema emprenedor, amb la implicació d'institucions, empreses i ciutadania. Aquesta col·laboració entre tots els agents ha consolidat a la Comunitat Valenciana com un dels principals hub d'emprenedoria a Europa. Exemple d'aquest posicionament, és que el dimecres 26 estarem defensant la candidatura de València a Capital Europea de la Innovació, en la semifinal del procés d'elecció", subratlla Carlos Galiana, regidor Delegat d'Innovació i Gestió del Coneixement de l'Ajuntament de València.
Intervencions d'experts i startups
Impacte, Fibsen, Green Urban Data, Accesscity, Baukunst Patrimoni Virtual / E-Plau Heritage, Organic Boosting i Valua protagonitzaran una Pitch Session en la qual presentaran les seues solucions, el dimarts 25 d'octubre, de 10.15 hores a 10.45 hores. Unes altres de les startups, Com Green Urban Data, participaran en les taules redones previstes.
Las Naves promou, així mateix, dues de les principals sessions de debat, la d'Ernesto Faubel-Cubells, cap de la Smart City Office i coordinador de MAtchUP Project de l'Ajuntament de València, sobre 'Smart cities for a habite livable *future', el dimarts 25, a les 11.40 hores, amb Mar Ferre, Urban Technologies & Innovation Consultant de Techfriendly, i la participació d'Anna Melchor, Tècnica de R+D+i de Las Naves, i Alejandro Carbonell, CEO de Green Urban Data, en la taula redona 'Innovation Ecosystems for the Promotion of Sustainability, el dimecres 26, a les 12.30 hores.
Alejandro Gómez, Energy and European Projects Officer de València Clima i Energia, farà la presentació 'Alliance for the Climate Mission: how to engage citizens in the decarbonisation of València', i Thomas Osdoba, Programme Director de NetZeroCities and Sènior Advisor, Climate-KIC, parlarà dels ‘100 Climate-Neutral and Smart Cities – EU Mission’.
Més de 300 ponents i 1.500 startups
En la seua cinquena edició, el València Digital Summit té com a lema ‘Inspiring the Good Future’. L'objectiu de l'esdeveniment és "mostrar com la tecnologia, la innovació i la digitalització estan construint un futur millor i per què són fonamentals per a afrontar els principals reptes socials i econòmics als quals s'enfronta la societat", detallen els organitzadors. Comptarà amb més de 300 ponències de referents nacionals i internacionals i reunirà més de 150 corporacions i 1.500 startups.
Els quatre pilars temàtics sobre els quals es desenvoluparà el contingut de VDS2022 són la innovació, el creixement, la transformació i la sostenibilitat. Sobre cadascun d'aquests aspectes s'exposaran reptes, casos d'èxit i experiències personals que inspiraran als assistents.
Missions València 2030
El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, un país o tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.
Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.