Naix l'Escola Cívica d'Innovació per a dissenyar accions que milloren València
La presentació de l'Escola Cívica d'Innovació s'ha realitzat en el marc de l'esdeveniment internacional "Transeuropa Festival- Convergent Cities", un festival internacional i itinerant sobre política art i cultura que s'ha celebrat recentment a Madrid.
Aquesta escola a través de diferents línies de recerca vol estudiar com d'una manera transversal i participativa es pot millorar la construcció de la ciutat, amb una empremta clarament "glocal", local per l'estreta relació amb els barris i global per les sinergies amb altres experiències internacionals similars.
L'objectiu de l'escola és aplicar en un territori acciones de co-aprenentatge per a bolcar la intel·ligència col·lectiva que hi ha a València en favor de la ciutadania.
Totes les persones assistents a l'esdeveniment, procedents de diferents sectors de la ciutat, universitari, civil, investigador, professional... van estar participant en la fase de co-dissenye de la jornada treballant en diferents grups de treball i lineas de recerca.
En aquests grups de treball es va aprofundir en temes relacionats amb la interacció amb els barris, els camps de recerca en què els que es va a treballar col·lectivament, la construcció d'ecosistemes de sinergies sumant les activitats ja actives i la creació de possibles laboratoris per a construir un marc obert d'intercanvi d'experiències.
Les Taules de co-creació van definir quatre línies d'acció prioritària, "Recerca", "Sinergies i xarxes", "Barri" i "Labs" per a començar a treballar focalitzant els esforços en aqueixes adreces. Els grups són oberts i inclusius i qualsevol persona interessada pot sumar-se o posar-se al dia a través de la pàgina web: www.escolainnovaciocivica.com .